възникването на куполни къщи

Характеристики и история на възникването на куполни къщи

Възникването на куполни къщи: характеристики и история

В днешно време малко хора могат да бъдат изненадани от нова жилищна сграда, но това правило не важи за популярни сферични или куполни къщи, проектите и цените на които са толкова разнообразни, че не могат да оставят безразличен всеки купувач. Възникването на куполни къщи – сферичните структури са уникални сами по себе си, дизайнът им изглежда необичаен във всяка област. Освен това невероятният външен вид на куполната къща не е единственото й предимство.

Поради уникалния си дизайн, всеки проект на къща може да се различава значително от друг, тъй като има възможност за използване на коренно различни детайли. Такива строителни обекти са силно функционални. Всеки ден те стават все по-популярни на руския строителен пазар.

Какво е куполна къща: характеристики и история на произхода

Куполна къща обикновено се разбира като строителен обект със сферичен, заоблен покрив. Това обаче е само общо описание на този тип сгради. Много хора отбелязват, че куполната къща изглежда като ескимоско жилище (като иглу).

Модерните сферични сгради изглеждат невероятно, проектите са невероятни. За дизайнерите специална задача е да комбинират компетентно една основна сфера с пет странични. Резултатът от готовия проект до голяма степен зависи от въображението на дизайнера и вашите лични предпочитания.

Ще се радваме да сме Ви полезни. Фирма Куполни къщи Сферата 123. Запознайте се с куполните къщи. Всичко най-естествено за Вашия живот.  Телефон: +359 899966986.

Имейл: mail@sferata123.com

 Първите сферични сгради се появяват във Византия, а ескимосите започват да създават домовете си при изключително ниски температури преди много години. От това можем да направим едно просто заключение – в древността къщите с кръгла форма са били не по-малко популярни от днешните, но тогава за тяхното изграждане е бил използван по-траен материал – естествен камък.

Северните народи първи забелязват, че сферичните структури са силно устойчиви на вятър и устойчиви на земетресения.

През 1951 г. американският архитект Ричард Бъкминстър Фулър предлага да се използва сферичната структура като основа за изграждането на жилищни сгради.

Posts created 210

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top