Технология на смесването на цимента

Технология на смесването на цимента

Технология на смесването на цимента. И така, вече разбрахме кой цимент е най-подходящ за основата, както и оптималните пропорции на материалите, необходими за получаване на висококачествен и издръжлив бетон. Сега трябва да поговорим за това каква технология е необходимо да се смеси, за да стане готовата смес добра.

Технология на смесването на цимента

Цялата работа се извършва в следната последователност:

  • Първо, 4/5 от водата се излива в бетонобъркачката.
  • След това се добавя натрошен камък или чакъл.
  • Изсипват се цимент и пясък.

В процеса на месене останалата вода се добавя на малки порции.

Ако строите в регион с трудни климатични условия и мразовита зими или на наводнен парцел, тогава в допълнение към основните компоненти към бетона се добавят и специални пластификатори, които значително повишават неговите експлоатационни свойства. Необходимо е да се добавят към строителната смес в самия край на партидата, като се спазват стриктно пропорциите, посочени от производителя.

Какъв вид цимент е по-добър за основата на къща, вече знаем, но колко ще струва закупуването на материали?

Всичко зависи от това каква опаковка купувате материали. Циментът се продава в чували, големи чанти и на тегло. Последният вариант е най-изгоден и ще Ви позволи да спестите прилична сума.

Циментът от кои производители е по-добър? Как да определим кой цимент да купим?

Какъв цимент е най-подходящ за основата на баня и кои производители произвеждат най-качествените смеси днес?

Много е трудно да се даде еднозначен отговор на този въпрос. Продават се както местни, така и чуждестранни материали. Някои опитни строители твърдят, че американският и западноевропейският цимент са по-добри, но предвид високата им цена, можем да открием и наш си цимент, който е качествен и добър за целта, която искаме да изпълним.

За да не загубите парите си и да извършите строителство без брак, трябва да обърнете специално внимание на възрастта на цимента, т.е. когато е циментът е произведен. Най-добрият цимент е с производство от ЕДИН месец, т.е. произведен е в завода, продавачът го е донесъл и Вие сте си го купил, и разбира се, веднага започвате да го използвате.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top