Съдържание на храната за кучета

Съдържание на храната за кучета

Какво още съдържа мократа храна – Продължение

Съдържание на храната за кучета

Пребиотици

Това са добавки, които стимулират растежа и развитието на полезни чревни бактерии. В храните за кучета коренът от цикория, който съдържа инулин, или чист инулин, често се използва като пребиотик.

Пробиотици

Пробиотиците също стимулират развитието на полезни микроорганизми в червата, но, за разлика от пребиотиците, самите те съдържат подобни бактерии. Те са от съществено значение в фуражите за отслабени животни с диария и други нарушения на храносмилателната система, „отслабен“ имунитет. Незаменим за възстановяване на кучета след отравяне.

Антиоксиданти

Витамин Е (смес от токофероли) и екстракт от розмарин се използват като естествени, безвредни антиоксиданти. Те увеличават срока на годност на фуража и предотвратяват окисляването на мазнините от околната среда.

Консерванти

Най-популярният и най-безвреден консервант е калиевият сорбат, известен още като Е202. Не е алерген, може да се добавя към храна за бременни кучета, тъй като не влияе на вътреутробното развитие на бъдещите кученца.

Съдържание на храната за кучета. Пропилгалат (Е310) също се добавя във вариантите кучешка храна. Не се препоръчва да купувате храна с тази добавка, ако кучето Ви е предразположено към алергии.

Полезни добавки към храната на кучетата

Аминокиселината таурин е отговорна за нормалното функциониране на сърцето и сърдечно-съдовата система.

Холин хлоридът е от съществено значение за нормалния растеж и развитие на животните. Той участва в създаването на влакна за защита на клетките в нервната система. При липса на холин хлорид се нарушава образуването на кости и се забавя растежът и развитието на кученцата.

Екстрактът от Юка Шидигера често се добавя към храните за кучета, особено в линията от специализирани храни за по-възрастни домашни любимци. Нормализира храносмилането, премахва амоняка и неутрализира бактериите и спорите на мухъл.

Аромати и подобрители на вкуса

Обикновено се среща в евтини фуражи, които съдържат карантии, по-специално търбух. Рядко се използват за храна над премиум клас.

Как да премине Вашият домашен любимец от домашна на производствена суха или влажна храна

Ако кучето първоначално е яло домашно приготвена храна, преминаването към суха и влажна магазинна храна не трябва да бъде рязък, а постепенен. Стомашно-чревният тракт на животното трябва постепенно да се адаптира към новия вид храна.

При преминаване от естествено хранене към мокра храна ветеринарните лекари препоръчват смесването на новата храна със старата в съотношение 25% към 75%, като постепенно се добавя доза от новата при всяко хранене. Общото време за трансфер трябва да бъде 10-12 дни.

При преминаване към суха храна е препоръчително гранулите да се накисват с вода, за да може да се доближи до естествения й вид.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top