различните видове пречистватели на въздух

Различните видове пречистватели на въздух

За различните видове пречистватели на въздух

Въздухопречиствателите поддържат здравословен баланс на йони във въздуха, като инхибират растежа на болестотворни вируси и микроби. Йонизацията унищожава до 90% от вредните микроорганизми и освежава въздуха като на брега на резервоар.

Различните видове пречистватели на въздух – съвременните пречистватели на въздуха ще помогнат лесно да се избегне грипната епидемия, да създадат безопасни условия за бебето в детската стая, да премахнат миризмата на цигари или кухненски миризми и следи от дим, да почистят въздуха в хола, спалнята или в стаята, където детето учи и играе. Когато е инсталиран в офис, пречиствателят на въздуха премахва хартиения прах от въздуха, изпаренията от покритията, миризмата на дим и цигари, дезинфекцира въздуха, елиминира заплахата от развитие и разпространение на вирусни заболявания, като в резултат подобрява благосъстоянието на служителите и намалява разходите в болницата.

С опцията аромат пречистеният въздух е изпълнен с любимия ви аромат. По-рано сме писали за влиянието на различни аромати върху благосъстоянието на хората в статията Ароматизация за подобряване на микроклимата. В днешно време много офиси и хотелски и ресторантски комплекси използват подобен метод, за да създадат благоприятна атмосфера в стаята. Също така много популярен е пречиствател на въздуха в допълнение към допълнителен овлажнител. Това устройство ще помогне за премахване на сухотата на пречистения въздух.

Ние можем да Ви бъдем полезни. Василиас Интернешънал ЕООД, с адрес: София 1680 ул. “ Пирински проход“ 61А, ет. 4, За контакт: +359 2 963 33 04.

Функции на пречиствателите на въздуха

Какво може да направи пречиствателят на въздуха и коя от неговите функции ще бъде полезна за конкретни приложения? На първо място, трябва да установите кои са основните задачи, които той трябва да реши.

Контрол на праха. Ако малките деца растат в къщата и е необходимо да се намали замърсяването на въздуха с прах, се използват пречистватели на въздуха с висока степен на пречистване:

с електростатичен филтър, който се почиства лесно и трае дълго време,

почистващ препарат с йонизатор, който утаява прах, премахва миризмите и дезинфекцира въздуха;

най-доброто комплексно пречистване с HEPA – филтриране.

За алергии. Ако има опасност от алергични реакции или в къщата живеят страдащи от алергии, не можете да минете без пречиствател с HEPA филтър. Елиминирайте източниците на алергии с неутрализиращи фотокаталитични филтри и озонатори. Последните се включват по време на отсъствие на хора в стаята.

Също така ефективно е „измиване на въздуха“ с почистване чрез напръскана водна смес, и пречиствател с овлажнител – с интегрирано почистване и стандартно овлажняване на въздуха. Това помага за облекчаване на алергичните реакции от сух въздух.

Премахване на миризми. Пречиствателите с въглероден филтър също имат тази функция.

За дезинфекция на въздуха. Приложими са фотокаталитичен пречиствател, устройство с озонатор и пречиствател HEPA, които премахват заплахата от развитието на патогенни вируси и микроби.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top