Профил на външни връзки и основните грешки

Профил на външни връзки и основните грешки

Профил на външни връзки и основните грешки

Профил на външни връзки и основните грешки. Може да се случи така, че влиятелните лица да тестват нашите продукти или услуги, без да се свързват с нашия уебсайт. Може би PR отделът работи с публикации на външни портали, но също така не се интересува от поставяне на връзка, която е толкова важна от гледна точка на SEO.

  Възможно е да се създадат външни линк билдинг връзки, но те водят до нашия уебсайт на грешното място, т.е.

  • връзката се поставя под думите, които не информират в достатъчна степен какво наистина чака потребителя след щракване върху връзката,
  • околността на връзката не ви насърчава да кликнете върху нея.

Какво трябва да проверите, преди да публикувате външна статия с издател или блогър?

Инструмент като приставката за уеб разработчици за Chrome може да помогне за ускоряване на анализа на статиите.

Публикацията ще може ли да се индексира или в кода на страницата има параметър noindex ?

Това може да се провери бързо, като натиснете Ctrl + U и след това Ctrl + F, за да търсите noindex. Ако кодът на уебсайта съдържа информацията <meta name = „robots“ content = „noindex“ /> , това означава, че нашата статия няма да бъде индексирана (няма да бъде достъпна за читателите от търсачката на Google).

Правилни ли са връзките?

  Уверяваме се, че линк билдинг връзката е правилно описана и видима в текста (трябва да се откроява). Проверяваме дали кликването върху връзката ще ви отведе до подходящото съдържание. Струва си да се уверите, че записът е включен в структурата на страницата. Въпросът е, че той трябва да е достъпен за читателите от началната страница, от нивото на категорията и т.н.

Подписана ли е статията по подходящ начин?

   Ако сме платили за публикацията, тя трябва да бъде маркирана като спонсорирана статия или съдържаща елементи на разположение с конкретно посочване на мястото, така че читателят да не се съмнява каква е рекламата. Ако обаче не сме платили за дадена статия (не е реклама), а само сме помогнали в нейното развитие, например като сме предложили съществени консултации, струва си да подпишем действителното състояние на нещата, напр. XYZ основна консултация „. Всеки случай трябва да се разглежда индивидуално.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top