Претърпяване на злополука без застраховка? 

Претърпяване на злополука без застраховка? 

Претърпяване на злополука без застраховка? Шофирането без застраховка гражданска отговорност е противозаконно. Последствията от шофиране без застраховка могат да варират драстично. Наказанията също варират до големи глоби и дори затвор. Наказанията могат да бъдат особено сериозни за рецидивисти и тежки ситуации. 

Какви са последствията от шофиране без застраховка? 

По закон сте задължени да имате застраховка гражданска отговорност. Може да има сериозни последствия от шофирането без застраховка. Степента на наказанието също зависи от сериозността на ситуацията и дали сте нарушител рецидивист на шофиране на кола без застраховка. 

Санкциите за шофиране без гражданска отговорност варират според държавата и могат да включват: 

  • Глоби и затвор 
  • Спиране на вашия лиценз 
  • Задържане на колата ви 

Претърпяване на злополука без застраховка? 

Изброените по-рано санкции също се прилагат, но в по-голяма степен, ако претърпите злополука, докато шофирате без автомобилна застраховка. По-вероятно е да получите няколко наказания, включително глоба, задържане на колата ви и спиране на книжката ви, докато не предоставите доказателство за застраховка. Това обаче не е всичко. Вие също ще носите отговорност или частично отговорност за имуществени щети и наранявания, причинени от инцидента, което може да ви струва стотици хиляди. 

Съвети за избягване на санкции за шофиране без застраховка 

Шофирането без автомобилна застраховка не е мъдро решение. Ето няколко начина да сте сигурни, че няма да ви се случи. 

  • Платете сметката си за автомобилна застраховка навреме 

Може да загубите покритие, ако не платите застраховката си до датата на падежа. Някои застрахователни компании имат гратисен период, така че се консултирайте с вашия застраховател, ако закъснявате с плащането. 

  • Направете плащането своевременно, за да избегнете загуба на покритието си 

Бъдете внимателни, когато сменяте автомобилната застрахователна компания. Може да е разумно да смените автомобилната застрахователна компания, ако намерите по-добра цена, но се уверете, че работите по правилния начин. 

Една възможна грешка при смяна на компания е пропуск във времето на застраховката. Уверете се, че новата ви политика е планирана да влезе в сила веднага щом старата ви полица приключи. 

  • Уведомете вашия застраховател, ако вече не искате покритие 

Ако сменяте компания, не забравяйте да уведомите текущия си застраховател. Спирането на плащания може да доведе до такси за закъснение и проверка може да покаже, че сте спрели да плащате. 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top