Правилен избор на добавки

Правилен избор на добавки

Правилен избор на добавки. Преди да започнете да избирате добавка за дизел, имайте предвид, че уверенията на производителите за най-високата ефективност на техния продукт не винаги са верни. Често това е доста разкрасена истина.

Характеристики на цетановите коректори като добавки за дизел

Цетановото число на масово продаваното гориво варира между 40 и 55. В същото време класовете гориво също се разграничават според сезона: летният дизел има цетаново число най-малко 46, а зимният дизел – около 40 (точно 40 за работещо оборудване в условия на арктически студ).

Правилен избор на добавки

Цетановото число на дизела за студените сезони е по-ниско, отколкото за топлите сезони. В същото време използването на гориво с номер, да речем, 42 през лятото е непрактично, защото двигателят няма да работи нормално. Сравнително редки на пазара цетанови коректори, иначе наричани горивни катализатори, са необходими за увеличаване на това цетаново число – след като ги използвате по предназначение, гориво-въздушната смес ще гори по-равномерно дори при горещо време.

Други добавки за дизел

Също така на пазара можете да намерите универсални, защитни и почистващи препарати за дизелови автомобили. Когато са избрани правилно, те могат да решат много проблеми, с които шофьорите често се сблъскват. По ред:

Необходими са почистващи и защитни добавки за почистване на горивната система и предотвратяване на корозия. Проблем, който може би не е познат на шофьорите на бензинови двигатели. Ако двигателят с вътрешно горене е дизелов, тогава трябва да се погрижите за добавянето на повърхностноактивни вещества, съдържащи се в споменатите добавки към горивната система. Всичко от широка гама лекарства ще бъде полезно: метални балсами (някои от тях имат функция за възстановяване), инхибитори на корозията, прости почистващи препарати;

Универсални добавки – всичко е в едно. Една бутилка универсално лекарство може да съдържа смазки, антигел и дори химикали за почистване на горивната система.

Както можете да видите, можете да намерите много интересни добавки в магазините за автохимия. Най-важното е да разберете кое лекарство принадлежи към групата „спешни“ и кое към химичната група за редовна употреба.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top