септична яма

Почистване на септични ями

Почистване на септични ями: Защо винаги трябва да наемате професионалист

Почистването на септична яма е задължително, ако сте собственик на септична яма. Ако пренебрегнете почистването на септичната си яма, ще се сдобиете с купища неприятни отпадъци и застояване на отпадъчни води, които в крайна сметка могат да причинят скъпи щети на вашата канализационна система. Ако това е първият ви път на почистване на септична яма, може би се чудите дали да не се справите сами с работата или да наемете специалист. Статията по-долу ще сравнява плюсовете и минусите на наемането на професионалист за почистването на вашия септичен резервоар.

Какво ще ви трябва за почистване на септичната ви яма

Първо, важно е да знаете малко за това какво влиза в почистването на септичната яма. Процесът  технически и трябва да се обработва с подходящите инструменти и предпазни средства, за да се гарантира вашата безопасност. Най-просто, процесът на почистване на септичната яма включва разкриване на резервоара, проверка на резервоара за пукнатини и / или течове, почистване на филтрите, измерване на дълбочината на отпадъците вътре в резервоара и след това изпомпване на отпадъците.

Тези стъпки може да звучат относително лесно. Но повярвайте ни, наемането на професионалист е необходимо. Тъй като почистването на септичните ями се занимава с отпадъчни води, професионалист ще гарантира, че те се почистват по възможно най-безопасния начин. Освен това изпомпването на вашия септичен резервоар е една от най-важните части от процеса на почистване и тази стъпка изисква вакуумен камион (който собственик на жилище едва ли притежава). Наличието на професионална дръжка за почистване на септични ями позволява на обучено око да инспектира резервоара ви. Като гарантира, че не сте изложени на риск за повече щети или проблеми.

Почистване на септични ями: Как се прави и защо е необходимо?

Почистването на септична яма се извършва с помощта на помпа, която идва и отстранява утайките от септичната яма. Утайките са твърдите отпадъци, които се отделят от отпадъчните води и потъват до дъното на резервоара, където продължават да се натрупват, докато бъдат отстранени.

Ако не се отстрани, утайката ще продължи да се натрупва, така че е важно да се отстрани, когато достигне определено ниво.

Ако утайката се натрупа твърде много, тя може да изтече от септичната яма или дори във вашия дом през тръбите. Това представлява заплаха за здравето. И почистването може да струва скъпо. Излишното натрупване на утайки също може да компрометира нивата на необходимите бактерии, за да поддържа системата ви да работи правилно.

По време на почистване на септична яма, филтрите също се почистват.

Филтрите във вашата септична система помагат за филтрирането на твърдите вещества от течните отпадъчни води. Преди те да влязат в полето за оттичане.

Процесът на почистване на вашия септичен резервоар е важна стъпка в поддържането на вашата септична система. Поддръжката на септичната яма е жизненоважна за удължаването на живота на резервоара ви. Трябва да имате почистване на септична яма на всеки 3-5 години.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top