Почистването и отпушването на тоалетните

Почистването и отпушването на тоалетните

Кои са методите за почистването и отпушването на тоалетните?

Бихме могли да разгледаме четири основни групи за почистването и отпушването на тоалетните:

Група 1.

Механични методи за отпушване на канала.

2.

Химически методи.

Тук се включват използването на химически активни вещества.

Използването на по-агресивни химикали може да има ефект на унищожаване не само на запушването, но и на повърхността на водопроводната част. Това не е желателно. Затова тяхното използване е необходимо да се извършва според инструкциите, които са описани на опаковката на химикала.

3.

Дълбок механичен метод.

Тук, за да се случи правилно разрешаване на ситиацията, се използва обикновен водопроводен кабел или пък различни устройства за почистване на канализационната система, включително апарати с високо налягане.

4.

Технически метод.

Тази група метод включва разглобяване на конструкцията, за да се почисти. В някои случаи е необходимо да се извърши вероятно частична или пълна подмяна на системата на водопроводното оборудване.

5.

Механични методи.

-Всякакви ръчни инструменти. С тях можете да отпушите канала на тоалетната, ако нямате под ръка бутало . За да премахнете запушването на каналите, можете да използвате ръчни инструментите, които ги има във всеки един дом. Например като вариант за отпушване на канала може да използвате пластмасова бутилка, като й отрежете дъното. Тук принципът на работа с това устройство се основава на образуване на налягане, което се образува в резултат на транслационни сътресения.

-Бутало.

Това е най-популярният водопроводен инструмент, има го в почти всеки дом и чудесно може да помогне при запушването на тоалетната.

Буталото има две части: полусфера, направена от гума и дълга дръжка. Как работи буталото? С образуване на налягане. Буталото  се поставя в канала и с рязко движение се изтласка цялата отпадъчната вода в канализацията. Ето така блокирането се разрушава от силнотоводно налягане и всичко се отмива.

-Изливане на кофа с топла вода.

Методът е по-малко ефективен, но пък  в някои случаи е много успешен. За да премахнете запушването, водата в кофата трябва да е топла и със сила да се излее в тоалетната.

Честото използване на този метод не е най-доброто решение, тъй като фаянсът може да се напука от изливането на врялата вода. И въпреки това, ако решите да се възползвате от този метод, препоръчваме първо да излеете само известно количество количество вода в тоалетната, за да се затопли тя и след това цялото количество.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top