Потенциални опасности за здравето от кучешките кокали

Потенциални опасности за здравето от кучешките кокали

Потенциални опасности за здравето от кучешките кокали. Мастните кучешки кокали могат да причинят панкреатит. Реберните кокали, особено свинските, са с високо съдържание на мазнини. Кучетата не са създадени да се справят с това количество наситени мазнини, което може да причини панкреатит.

Панкреатитът е възпаление на панкреаса, често причинено от твърде много мазнини в диетата. Може да варира от леко до тежко, но симптомите обикновено включват повръщане, летаргия, диария и загуба на апетит. Тежките случаи могат да бъдат смъртоносни, така че е важно незабавно да потърсите ветеринарна помощ, ако подозирате, че вашето куче може да има панкреатит.

Потенциални опасности за здравето от кучешките кокали

Сварените кучешки кокали се натрошават на парчета. Така че, ако вашето куче изяде едно, може да се задави с малките парчета. Тези парчета могат да причинят сериозни щети на устата, гърлото или червата на кучето. Готвенето също може да премахне хранителните вещества от костта. Ако кучето ви погълне варени кучешки кокали, обадете се на вашия ветеринарен лекар за съвет или насрочете среща, за да изключите всякакви сериозни последствия. Внимавайте да държите чиниите с кучешки кокали извън обсега, когато готвите или слагате храна на масата. И избягвайте да поставяте кокали в кофи за боклук, в които вашето куче може да влезе.

Фрагментите могат да представляват опасност от задавяне

Когато вашето куче гризе кокал, то може да го сдъвче на малки парчета. Тези фрагменти са голяма опасност от задавяне. Костни фрагменти могат лесно да попаднат в гърлото на вашето куче, блокирайки дихателните пътища и създавайки извънредна ситуация.

Могат ли кучетата да ядат кокали

Всички сме чували фразата „дайте на куче кокал“, но може да помислите за алтернативни лакомства вместо кучешки кокали.

Кучешките кокалите могат да бъдат добър източник на минерали и други хранителни вещества и да помогнат за задоволяване на апетита на вашето куче. Дъвченето стимулира ензимите на слюнката и помага за предотвратяване натрупването на плака върху зъбите и заболяванията на венците. А куче, което дъвче кокал, е по-малко склонно да чеше прекалено или да ближе лапите си.

Дъвчащите кокали обаче могат да представляват потенциална опасност за кучетата. Ако обмисляте да дадете кокал на кучето си, помислете дали това е правилното лакомство за вашия домашен любимец.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top