Смяна на спукана гума

Помощ при смяна на спукана гума

SOS Смяна на спукана гума!

Пътувате за празник, почивка или неотложен ангажимент, но внезапно пукате гума и оставате на пътя. SOS смяна на спукана гума.

Първото, което трябва да направите е моментално да съобразите дали се е спукала предна или задна гума, защото необходимите действия се различават.

При спукана предна гума:

 • Ще познаете по това, че обикновено автомобилът започва да „дърпа“ в посоката на спуканата гума. Основната ви цел трябва да бъде поддържане на траекторията на движение с леки и стабилни движения на волана.
 • В никакъв случай не натискайте педала на спирачката.
 • Ако колата ви е със задно предаване, може да си помогнете като превключите на по-ниска предавка. Смяната обаче трябва да е плавна и внимателна.

При спукана задна гума:

 • Ще познаете по това, че колата най-вероятно ще започне да криволичи наляво и надясно. Вашата задача тук ще е да поддържате равномерна инерция и движение в права линия.
 • В никакъв случай не натискайте спирачките, защото ще се завъртите моментално.
 • Криволиченето може да се засилва с намаляване на скоростта, особено ако рязко отпуснете педала на газта. Затова е добре да редувате отпускане с леко подаване на газ, за да запазите инерцията докато плавно намалявате скоростта.
Как да сменим спукана гума сами?
 • Намерете безопасно местоположение – Никога не се опитвайте да сменяте гумата си на тясно рамо близо до насрещния трафик. Продължавайте (бавно), докато намерите по-безопасно място.
 • Пуснете аварийните мигачи
 • Поставете крепото под превозното средство
  Точното място за крика обикновено е под рамката на превозното средство, до гумата, която е спукана.
 • Вдигнете превозното средство – С правилно разположен крик, повдигнете автомобила, докато спуканата гума не е на около шест инча над земята.

  Спираме дотук – импровизацията оставяме на вас.

И предвид факта, че компетентните са си компетентни..

 👇🏼 

В случай, че не можете сами да смените спуканата гума поради липса на компетенции, крик или ключ.  С ежедневното си и денонощно обслужване, екипът на  SOSAUTO ще се отзове навреме, и ще ви върне на пътя във всеки един момент.

Кога може да разчитате на ексклузивната помощ от екипа на SOS AUTO?

–              Спукали сте гума;

–              Имате резервна гума;

–              Не можете сами да смените гумата си. (Дами, подчертаваме това специално!)

Вижте услугите,които предлагат ТУК: https://www.sosauto.eu/uslugi/

Не се колебайте да  звъннете при тази и други безпомощни ситуации на: 0876 448 333.

П.С. За следващия път:

Въпреки, че понякога няма как да избегнем спукването на гума, то със сигурност има начини да сме подготвени за такъв инцидентен случай. Не трябва да забравяме да проверяваме редовно нивото на налягането на гумата, за да избегнем стреса в подобна ситуация.

Ако имате въпроси или коментари относно вашия автомобил, можете да намерите екипа на SOS AUTO на следния адрес:  кв. Орландовци, ул. „Вела Чорбова“ 47Б в гр.София  или на имейл: office@sosauto.eu

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top