Подбор на персонал през социалните мрежи

Подбор на персонал през социалните мрежи

Търсене и подбор на персонал през социалните мрежи

Интернет и социалните мрежи отдавна са се превърнали в един от основните инструменти в работата на рекрутера. И тук той може да отиде по два начина. Първо използвайте специализирани портали. Второ, обърнете се към социалните мрежи – Facebook, Linkedln.com и др.

Когато търсите чрез портали, Вие трябва да се регистрирате в него от името на компанията, да публикувате свободни работни места и да изчакате отговор. Освен това можете активно да преглеждате автобиографии от търсещи работа, които също публикуват на такива сайтове.

Предимствата на търсене и подбор на персонал през социалните мрежи са уведомяването на голям брой заинтересовани хора за наличието на свободно място, пълна структурирана информация от потенциални кандидати. Недостатъците включват наличието на платена услуга за организацията, като такса за регистрация на фирма в портала или платен достъп до резюме на банка.

За да се възползвате от нашите услуги, можете да ни се обадите на телефон. : +359 882 240 381.

Ние сме Upskill ,адресът ни вСофия е жк. Манастирски ливади, бул. България 111, сграда А, етаж 4.

Използването на социалните мрежи също може да даде своя положителен резултат.

Само 10% от новобранците днес не използват възможностите на социалните мрежи, обяснявайки това с факта, че профилът е лична територия и е неетично да се намесват в личния живот.

В същото време те могат да се използват за затваряне на почти всяко свободно място. В мрежите има повече потенциални кандидати, отколкото в който и да е специален портал. Този метод работи особено добре, когато трябва да намерите тесен специалист, от когото има само няколко в портала.

Не забравяйте да вземете предвид характеристиките на определена социална мрежа. Така че, за да търсите висши и средни мениджъри, директорът по маркетинг и развитие на персонала се препоръчва да се свържете с Facebook, за да привлечете млади професионалисти и линейни служители.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top