Повече за уроците по пиано

Повече за уроците по пиано

Да започнем уроци по пиано. Повече за уроците по пиано

Ноти и клавиши. Повече за уроците по пиано

Блиц: бързо натиснете клавиша с бележка ЛA!

Обзалагам се, че не сте успели. Впечатлението е, че тъй като клавишите на пианото са подредени в реда на Do Re Mi Fa Sol La Ci, не е трудно да се разберат, обаче, всъщност,това е най-дълбоката заблуда. Съвършено ще си замълчим за черните клавиши!

Сега погледнете внимателно и запомнете – това са основите, които първо трябва да знаете. Пускайте нотите, като ги именувате, с течение на времето ще можете незабавно да определите местоположението на която и да е нота, в бъдеще, когато започнете да изучавате акорди, ще ми благодарите повече от веднъж, че фокусирах вниманието си върху такава привидно лекота.

Не се страхувайте, не сме забравили за черните клавиши, но тук имате нужда от малко разбиране на теорията, все пак  трябва да започнете отначало някъде?

На този етап вече трябва да знаете концепцията за разстоянието. Интервалите са разликата между два звука с определена височина.

За нас научете като кликнете тук: .  https://skillception.com/.

Ние сме компания Skillception и искаме да създадем интернет място, където да срещнем хората, които имат и могат да предоставят знания и умения на тези, които пък се нуждаят от тях.

Знаци за алтернация – промени във височината на тона на звука

Полутон е най-малката единица за измерване на разстоянието. На пианото, например, клавишите C и C, при липса на черни клавиши, съседният звук ще бъде полутон, като E и F, например. Между другото, на струнни инструменти полутоновете ще бъдат съседни ладове на един общ низ.

# Това не е иконата на тъчтон на вашия телефон. Sharp (#) и Flat (b) са така наречените знаци за промяна, обозначаващи нарастването и спадането на определена нота чрез полутон. Така че, плоски и остри ще бъдат не само бележките на черните клавиши:

Mi # = Fa

Fa b = Mi

C # = Преди

Преди b = C

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top