Плюсове и минуси на гипсокартона

Плюсове и минуси на гипсокартона

Плюсове и минуси на гипсокартона

Преди да изберете завършващ строителен материал за дома, трябва да разберете положителните и отрицателните страни на гипсокартона. Познавайки тези тънкости, ще бъде възможно да се избегнат промени или неприятни изненади директно по време на ремонта и по време на по-нататъшната експлоатация.

Предимства на гипсокартона

Топлоизолационни свойства на гипсокартона

Първото предимство на гипсокартона това са неговите отлични топлоизолационни характеристики. Гипсокартонът, разбира се, далеч не е тухла, но той съвсем малко изостава в способността си да топлоизолира. И ако е изолиран с пяна или минерална вата, тогава такава конструкция значително ще спести от отопление през студения сезон.

Ние сме Магазин Естро, Западна промишлена зона, бул. Ян Хунияди №6, гр. Варна. На Ваше разположение сме, Телефон за връзка с нас: +359 896 64 20 83.

Гъвкавост и лекота

Второто предимство на гипсокартона е неговата гъвкавост и лекота на използване. С помощта на този строителен материал можете да съживите най-интересните и необичайни идеи. От него може да се създаде всякаква форма – от правоъгълни каскади на тавана до полукръгли арки. Той може да служи и за производство на различни видове ниши или за инсталиране на вградени лампи.

Огнеустойчивост на строителния материал гипсокартон

Друго важно предимство е добрата огнеустойчивост на материала. В случай на пожар ще се запали само най-горният картонен слой и дори тогава само от страната на огъня. Освен това можете да използвате не стандартни, а специални огнеустойчиви листове от гипсокартон, които изобщо не се страхуват от огън.

Водоустойчивост на гипсокартона

Специалните влагоустойчиви листове от гипсокартон не абсорбират влагата. По този начин те могат безопасно да се използват в кухнята и банята, без страх от деформация и разрушаване на покритието.

Скриване на комуникации с помощта на гипсокартон

Лесното скриване на комуникациите е друго предимство на гипсокартона. Пространството, което се образува след инсталирането на панела, е чудесно за скриване на ненужни проводници, кабели или други комуникации. Но си струва да се помисли, че ако не направите специални люкове за проверка, тогава, ако трябва да поправите комуникациите, ще трябва да премахнете целия панел в търсене на повреда. Плюсове и минуси на гипсокартона

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top