Плажовете и красотите на Анталия през някои сезони

Плажовете и красотите на Анталия през някои сезони. Опитайте се да избягвате да посещавате Анталия през късната есен. Средната висока температура е само 21 градуса по Целзий. Това е твърде студено, за да се насладите на изобилието от водни спортове, които градът може да предложи.

Плажовете и красотите на Анталия през някои сезони

Анталия през зимата -от декември до февруари. Зимата със сигурност не е едно от най-добрите времена за посещение на Анталия. Не само, че температурите са твърде ниски, за да отидете да плувате на световноизвестните плажове. Анталия вижда най-много валежи през този сезон. Това обаче не пречи на туристите да посещават този известен регион на средиземноморското крайбрежие. Въпреки че е по-хладно и дъждовно от останалата част от годината, много европейски туристи идват в Анталия през зимата. Да избегнат минусовите температури у дома.

Относително казано, Анталия е доста топла през зимата, със средна ниска температура от 8 градуса по Целзий и средна максимална от 15 градуса по Целзий през януари. Това е отлично за разглеждане на атракциите на открито, независимо дали това са пешеходни пътеки или хубава обиколка с лодка.

Анталия през пролетта -от март до май

Времето в Анталия през пролетта е много подобно на времето през есента. Дните обикновено са достатъчно топли, за да отидете да се насладите на открито (включително плуване), но нощите може да изискват топло яке. Все още може да видите няколко дни дъжд в началото на март, но последните части на месеците са много сухи. Юни е подобен на септември, що се отнася до времето, което е горещо (но не прекалено горещо) и много сухо, идеално за наслада от изобилието от дейности в Анталия.

Ако посещавате Анталия през пролетта, препоръчваме Ви да дойдете в края на пролетта, защото температурите ще бъдат по-високи.

Плаж Капутас

Плажът Kaputas със син флаг е известен като един от най-популярните плажове в турската Ривера. Това е по очевидни причини, тъй като неговата жизнена тюркоазена вода ще ви възхити от естествената му красота. Плажът Капутас е достъпен с кола или такси в рамките на 10 минути от Калкан или само на 25 минути от центъра на Каш. Няма входна такса, но използването на шезлонги и чадъри ще бъде на малка цена.

Този плаж със златен пясък е лятна дестинация номер едно благодарение на невероятните си тюркоазени води за плуване и фин пясък за слънчеви бани през целия ден. Плажът е заобиколен от красиви скали, което означава, че посетителите могат да пренебрегнат красивия залив, за да направят невероятни снимки. Ще си струва да останете до залез слънце, за да се насладите на невероятната гледка към един от най-добрите плажове в Анталия, Турция!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top