Офис почистване, мога ли сам?

Какви са тайните за перфектното офис почистване ?

Офис почистване, особено в голяма компания, където много хора минават през деня, трябва да се почиства ежедневно. В края на краищата на работа носим същите обувки като на улицата. Следователно цялата улична мръсотия, прах се утаяват по пода на коридорите и офисите.

Голям брой офис оборудване също не допринася за здравословния климат в офисите. Електрифициращото оборудване привлича прах върху себе си и не всички служители поддържат работните си места чисти и подредени сами.

За разлика от къщите и апартаментите, мебелите в офиса също бързо се замърсяват, особено на места, където се приемат посетители.

Какво се прави ежедневно?

Вътрешните помещения трябва да се почистват отгоре надолу.

 • Първо, прахът се отстранява от всички хоризонтални повърхности. Рафтове, шкафчета, гардероби, первази, всичко трябва да е без прах.
 • При офис оборудването  има много жици, между които и върху които се натрупва голямо количество прах. Задачата на почистващия препарат е внимателно да отстрани праха, без да се повреди връзката на оборудването с електрическите носители.
 • След това се извършва чистене на мека мебел и под.
 • Особено внимание трябва да се обърне на почистване на офис оборудване от прах. Ежедневно почистване в офиса
 • След това се извършва мокро почистване на подове.
 • Ежедневното почистване на помещенията включва отстраняване на боклука от кошници, подмяна на торбички за боклук и изнасяне на боклука.
 • Грижа за растенията, които украсяват офиса. Ежедневните процедури включват поливане и периодично почистване на растителните листа от прах.

Общите части са задължителни за ежедневно почистване. Тук е необходимо не само да избършете пода и да излеете почистващия агент в тоалетната чиния. Цялостното почистване на тоалетните в много отношения е гаранция за здравето на служителите:

Мивките, самите тоалетни, седалките и капаците трябва да се мият ежедневно и да се дезинфекцират.

Дръжките на вратите, които са най-големите носители на инфекции, трябва да се третират с дезинфектанти всеки ден, защото десетки или дори стотици ръце ги докосват всеки ден.

Какво се прави периодично при офис почистване?

Всеки ден е невъзможно да се обърне внимание на почистването на всички предмети и това не е необходимо, но веднъж на няколко седмици, трябва да обърнете внимание на:

 • почистване на огледала,
 • осветителни тела,
 • прозорци,
 • премахване на прах от различни декоративни елементи.
 • Меките офис мебели трябва периодично да се почистват по-старателно.

При такъв вид периодично почистване, се оказва доста трудоемък и отнема много време, изисква се голямо количество домакински химикали. Следователно, ако решите да използвате услугите на фирма за почистване, можете да ги намерите на адрес – TOP CLEANING GB, 31 Beaufort Gardens, London SW3 1QH, телефон: 020 8813 2556 | 07737460924. И ако искате да постигнете добър резултат, не трябва да пестите от препарати и почистващи продукти.

От кого зависи поддържането на чистотата?

Не само от отношението към работата и професионализма на чистачката. Всеки служител в офиса трябва да се грижи за реда на работното си място.

Осигурете специална зона за хранене за вашите служители. След това можете да поискате от служителите да се хранят в строго определена зона и да поддържат работното си място в ред.

Съвет: погрижете се за чистотата и реда в офиса, запознайте служителите си с чистотата, привлечете професионалисти за поддържане на чистотата

Тогава офисът на вашата компания ще се превърне в най-доброто потвърждение за отговорното отношение към работата на всички членове на вашия екип.

Posts created 48

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top