Офис почистване, мога ли сам?

Какви са тайните за перфектното офис почистване ?

Офис почистване, особено в голяма компания, където много хора минават през деня, трябва да се почиства ежедневно. В края на краищата на работа носим същите обувки като на улицата. Следователно цялата улична мръсотия, прах се утаяват по пода на коридорите и офисите.

Голям брой офис оборудване също не допринася за здравословния климат в офисите. Електрифициращото оборудване привлича прах върху себе си и не всички служители поддържат работните си места чисти и подредени сами.

За разлика от къщите и апартаментите, мебелите в офиса също бързо се замърсяват, особено на места, където се приемат посетители.

Какво се прави ежедневно?

Вътрешните помещения трябва да се почистват отгоре надолу.

 • Първо, прахът се отстранява от всички хоризонтални повърхности. Рафтове, шкафчета, гардероби, первази, всичко трябва да е без прах.
 • При офис оборудването  има много жици, между които и върху които се натрупва голямо количество прах. Задачата на почистващия препарат е внимателно да отстрани праха, без да се повреди връзката на оборудването с електрическите носители.
 • След това се извършва чистене на мека мебел и под.
 • Особено внимание трябва да се обърне на почистване на офис оборудване от прах. Ежедневно почистване в офиса
 • След това се извършва мокро почистване на подове.
 • Ежедневното почистване на помещенията включва отстраняване на боклука от кошници, подмяна на торбички за боклук и изнасяне на боклука.
 • Грижа за растенията, които украсяват офиса. Ежедневните процедури включват поливане и периодично почистване на растителните листа от прах.

Общите части са задължителни за ежедневно почистване. Тук е необходимо не само да избършете пода и да излеете почистващия агент в тоалетната чиния. Цялостното почистване на тоалетните в много отношения е гаранция за здравето на служителите:

Мивките, самите тоалетни, седалките и капаците трябва да се мият ежедневно и да се дезинфекцират.

Дръжките на вратите, които са най-големите носители на инфекции, трябва да се третират с дезинфектанти всеки ден, защото десетки или дори стотици ръце ги докосват всеки ден.

Какво се прави периодично при офис почистване?

Всеки ден е невъзможно да се обърне внимание на почистването на всички предмети и това не е необходимо, но веднъж на няколко седмици, трябва да обърнете внимание на:

 • почистване на огледала,
 • осветителни тела,
 • прозорци,
 • премахване на прах от различни декоративни елементи.
 • Меките офис мебели трябва периодично да се почистват по-старателно.

При такъв вид периодично почистване, се оказва доста трудоемък и отнема много време, изисква се голямо количество домакински химикали. Следователно, ако решите да използвате услугите на фирма за почистване, можете да ги намерите на адрес – TOP CLEANING GB, 31 Beaufort Gardens, London SW3 1QH, телефон: 020 8813 2556 | 07737460924. И ако искате да постигнете добър резултат, не трябва да пестите от препарати и почистващи продукти.

От кого зависи поддържането на чистотата?

Не само от отношението към работата и професионализма на чистачката. Всеки служител в офиса трябва да се грижи за реда на работното си място.

Осигурете специална зона за хранене за вашите служители. След това можете да поискате от служителите да се хранят в строго определена зона и да поддържат работното си място в ред.

Съвет: погрижете се за чистотата и реда в офиса, запознайте служителите си с чистотата, привлечете професионалисти за поддържане на чистотата

Тогава офисът на вашата компания ще се превърне в най-доброто потвърждение за отговорното отношение към работата на всички членове на вашия екип.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top