Отпушва канали

Отпушва канали и няколко метода за това у дома

Отпушва канали у дома

Отпушва канали от запушвания е неприятна дейност, която на всеки може да се случи. И се знае, че трябва да се отстрани запушването, защото в противен случай това би довело до различни усложнения. Ако сте решили сами да се справите със ситуацията с канала у дома, трябва да знаете, че се захващате със задача, за която ще са Ви нужни и познания и търпение.

Отпушването и поддържането на чисти каналите с обикновена кухненска сода за хляб е изключително ценно и полезно. Профилактичното почистване един път месечно ще Ви спести бъдещи главоболия, това е сигурно.

А ето как да използвате содата при вече съществуващ проблем със запушването на мивката.

Методи за отпушване на канали у дома

Първи метод

Първо изсипете една чаша сода бикарбонат в мивката.

След това можете да изсипете от половин до една чаша оцет. За предпочитане е да покриете с чиния, тъй като е възможно при реакцията между содата и оцета да се отделят мехурчета и пари.

След около половин час махате чинията и изливате 2 литра вряла вода, за да отмиете разбития слой от отпадъци. След това трябва да оставите крана за топла вода да тече още няколко минути, за да отмиете напълно всички остатъци.

Втори метод

Почистете отводнителния отвор от отпадъци. Първо ръчно, а след това с добавяне на 1 литър вряла вода. Изчакайте 20-30 минути.

След това тръбата трябва да се почисти с бутало и да се сипе сода. 1 чаша сода се разрежда с вряла вода (1:3) и тази смес се излива в отвора за източване.

Методът е доста ефективен, но при голямо запушване изисква повторение на действията.

Трети метод

Освен сода, за този вид почистване ще добавим и сол. Солта и содата се смесват в чаша в различни пропорции. Тази смес се изсипва в канализацията. Тръбата се пълни с вряла вода, за предпочитане е това да се прави късно вечер.

Ако проблемът е дотолкова сериозен, че нивото на водата не се оттича, а дори се покачва, тогава със сигурност трябва да потърсите услугите на професионалисти-специалисти. За тази цел са създадени фирмите, които извършват ВиК услуги и отпушване на канали.

Фирма за отпушвания на канали в София

Доверете се на специализирана фирма за отпушване на канали, каквато е „ВИК” . Освен че ще отстранят проблема, специалистите от фирма „ВИК” ще Ви обяснят как да се грижите и да правите профилактика, за да не се получават запушвания.

При възникването на каквито и да било ВиК проблеми, при аварии, при нужда от отпушване на канали, можете да се свържете с тях на тел.: 0878 777 807

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top