Отоплителните радиатори

Отоплителните радиатори

Отоплителните радиатори за много от тях предизвикват асоциации с чугунени съветски батерии, които работеха добре, но напълно обезобразиха интериора. Разбира се, сегашните отоплителни уреди изглеждат много по-привлекателни, а функционалността им се е разширила значително. Въпреки това основният асортимент на повечето производители е стандартизиран: формите, размерите, материалите и цветовете не предполагат голямо разнообразие. Тъпите сиви „акордеони“ и бели секции е трудно хармонично да се впишат в стилистичната картина на стаята, поради което най-често се опитват да ги маскират с декоративни решетки, да се скрият в ниши или пердета завеси.

Отоплителните радиатори

Естетика и комфорт без да се жертва функционалността. Това сме ние:

Тотал Терм ООД, обадете се на +359 2 971 7007.

София п.к.1505, кв. Редута, ул. „Атанас Узунов“ 59 (близо до зала „Фестивална“)

Дизайнерски радиатори Този израз може да се счита за мото на нова посока в развитието на отоплителните системи – дизайнерски радиатори с нестандартен вид и цвят, които могат да се превърнат в един от акцентите на интериора. Изработени от различни материали – чугун, сплави от мед и алуминий, стомана, закалено стъкло и дори специално обработено дърво – такива доставчици на топлина и комфорт няма да останат незабелязани и ще се впишат перфектно във всеки стил.

Без съмнение, оригиналността е голям плюс за пазарния успех на продукта. Тук дизайнерските радиатори са в челната десетка: те не създават усещане за чуждостта, а само допълват цялостната дизайнерска концепция. Но какво ще кажете за най-важната задача, която радиаторите обслужват?

Естествено, такъв въпрос възниква от всеки купувач, който реши да закупи нови батерии. И тук дизайнерските радиатори не разочароваха – всички продукти са разработени съгласно съвременните стандарти и имат забележителни експлоатационни характеристики:

Външното различие с класическите отоплителни уреди изобщо не възпрепятства дизайнерските радиатори да изпълняват основната си функция безупречно, пълнейки къщи и апартаменти топло и икономично.

Държавата производител

Основните страни, произвеждащи дизайн на радиатори са Италия, Англия, Швейцария, Германия. Тоест основните страни на Европейския съюз. За съжаление в Украйна дизайнерските радиатори в класическия смисъл не се произвеждат. Има някои модели, които изглеждат като нестандартни, но нищо повече.

Материал, от който е направен дизайнът на радиатори

Дизайнерските радиатори са изработени от два основни материала. Първият е стомана, стоманен радиатор. Основните характеристики са налягането от 6-10 атмосфери, някои могат да бъдат поставени в централизирана отоплителна система, някои не могат, тъй като паспортът казва, че само за автономни отоплителни системи. По този въпрос консултантът трябва да ви потвърди дали избраният от вас радиатор е подходящ или не.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top