почистването на DPF филтъра

Относно почистването на DPF филтъра за твърди частици

Както можете да видите, има няколко начина за почистване на филтър за твърди частици от дизел на дизелов двигател. Във всеки от тях има определени характеристики, които ще повлияят на избора на конкретен метод. По-удобно е някой да даде колата на сервиза, някой иска да почисти филтъра за твърди частици от дизел самостоятелно, а някой просто е купил автомобил и мисли как да удължи живота на този елемент. Във всеки случай, ако не искате да навредите на колата си, трябва да се придържате към едно правило: използвайте само висококачествени, тествани, сертифицирани продукти и Liqui Moly със сигурност ще ви помогне в това!

Почистването на DPF филтъра за твърди частици

Как да почистите филтъра за твърди частици, без да го отстранявате, използвайки метода на регенерация, как да изплакнете филтъра за твърди частици след демонтиране

През миналия век природозащитниците започнаха жестока борба със собствениците на петролни платформи и автомобилни компании, обвинявайки ги в прекомерно замърсяване на околната среда. В резултат на нарастващото недоволство на борците за чиста атмосфера, инженерите разработиха такъв елемент като филтър за твърди частици. С появата му в автомобилната индустрия хората спряха да дишат саждите, отделяни при изгарянето на дизеловото гориво. Повече за почистването на DPF филтъра в статията.

За какво е необходим DPF филтърът?

Филтърът за твърди частици улавя сажди и след това го изгаря с помощта на екологично чиста технология. Използването на филтър дава възможност да се намалят частиците сажди в отработените газове до 99,9 процента.

Какво е устройството DPF на филтъра и къде се намира той?

Дизеловият филтър за твърди частици в превозното средство обикновено се намира зад катализатора. В някои проекти тази част се комбинира с катализатор от окислителен тип и се намира непосредствено зад изпускателния колектор, където температурата на отработените газове е максимална. Наричат го филтър за твърди частици с каталитично покритие.

Основният структурен компонент на филтъра за твърди частици  DPF е матрицата, която е изработена от керамика (т.е. силициев карбид). Матрицата е разположена в метален корпус. Керамичната матрица има клетъчна структура, състояща се от канали с малък участък, последователно затворени от двете страни. Страничните стени на каналите играят ролята на филтър и имат пореста структура.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top