медии

Открийте разликата между спечелени, притежавани и платени медии

Каква е разликата между „спечелени“, „притежавани“ и „платени“ медии и какво означава това за вашата дигитална стратегия?

Мислете за спечелени, притежавани и платени медии като за статив. Всеки елемент е важна част от цялото и всички допринасят за цялостна дигитална маркетингова стратегия. Илюстрацията по-горе очертава ролята на всеки елемент и как те работят заедно, за да формират сплотен маркетингов микс.

Спечелени, притежавани и дефинирани платени

  • Спечелени

По същество са онлайн от уста на уста. Обикновено се виждат под формата на:

  • „вирусни“ тенденции
  • споменавания
  • споделяния
  • повторни публикации
  • рецензии
  • препоръки или съдържание

Класирането на първата страница на търсачките поставя притежаваните от вас медийни сайтове и връзки към съдържание. Те са в позиция да получат по-висока ангажираност и споделяния. Поради което добрата SEO стратегия е от решаващо значение. Що се отнася до съдържанието на марката, интересното, информативно съдържание може да бъде във всякакви форми и размери.

  • Притежавани

Един от най-често срещаните примери е уебсайт. Канали като социалните медии и блоговете са разширения на вашия уебсайт и трите са разширения на вашата марка като цяло. Колкото повече притежавани имате, толкова повече шансове имате да разширите присъствието на вашата марка в дигиталната сфера. (Вижте публикацията ни в SEO за блогове, за да спечелите по-добри класации. За подробна консултация заповядайте в нашият офис на ул. Борис Арсов 12, гр. София или на телефон 088 896 4787).

  • Платени

Добър начин за популяризиране на съдържание. Те стимулират спечелени медии, както и да насочват трафика към притежавани медийни свойства.

Плащането за популяризиране на съдържание може да помогне да се търкаля топката и да се създаде по-голяма експозиция. Сайтовете предлагат реклама, която потенциално може да помогне за подобряване на вашето съдържание.

Друг начин да постигнете по-голяма експозиция на вашето съдържание е да платите на влиятелни лица. Те представят вашите продукти или услуги, като това ще повлияе на обхвата и разпознаването на вашите парчета. Използването на пренасочване, Pay Per Click (PPC) и дисплейни реклами е ефективен и по-директен начин. Така насочвате търсещите към притежаваните от вас медийни сайтове като вашия уебсайт, за да увеличите трафика или реализациите.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top