медии

Открийте разликата между спечелени, притежавани и платени медии

Каква е разликата между „спечелени“, „притежавани“ и „платени“ медии и какво означава това за вашата дигитална стратегия?

Мислете за спечелени, притежавани и платени медии като за статив. Всеки елемент е важна част от цялото и всички допринасят за цялостна дигитална маркетингова стратегия. Илюстрацията по-горе очертава ролята на всеки елемент и как те работят заедно, за да формират сплотен маркетингов микс.

Спечелени, притежавани и дефинирани платени

  • Спечелени

По същество са онлайн от уста на уста. Обикновено се виждат под формата на:

  • „вирусни“ тенденции
  • споменавания
  • споделяния
  • повторни публикации
  • рецензии
  • препоръки или съдържание

Класирането на първата страница на търсачките поставя притежаваните от вас медийни сайтове и връзки към съдържание. Те са в позиция да получат по-висока ангажираност и споделяния. Поради което добрата SEO стратегия е от решаващо значение. Що се отнася до съдържанието на марката, интересното, информативно съдържание може да бъде във всякакви форми и размери.

  • Притежавани

Един от най-често срещаните примери е уебсайт. Канали като социалните медии и блоговете са разширения на вашия уебсайт и трите са разширения на вашата марка като цяло. Колкото повече притежавани имате, толкова повече шансове имате да разширите присъствието на вашата марка в дигиталната сфера. (Вижте публикацията ни в SEO за блогове, за да спечелите по-добри класации. За подробна консултация заповядайте в нашият офис на ул. Борис Арсов 12, гр. София или на телефон 088 896 4787).

  • Платени

Добър начин за популяризиране на съдържание. Те стимулират спечелени медии, както и да насочват трафика към притежавани медийни свойства.

Плащането за популяризиране на съдържание може да помогне да се търкаля топката и да се създаде по-голяма експозиция. Сайтовете предлагат реклама, която потенциално може да помогне за подобряване на вашето съдържание.

Друг начин да постигнете по-голяма експозиция на вашето съдържание е да платите на влиятелни лица. Те представят вашите продукти или услуги, като това ще повлияе на обхвата и разпознаването на вашите парчета. Използването на пренасочване, Pay Per Click (PPC) и дисплейни реклами е ефективен и по-директен начин. Така насочвате търсещите към притежаваните от вас медийни сайтове като вашия уебсайт, за да увеличите трафика или реализациите.

Posts created 90

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top