Запушвания на канали

Народни средства за защита и предотвратяване на запушвания на канали

Запушвания на канали

В случай, че под ръка няма специални решения и устройства, но спешно трябва да почистите запушвания на канали, можете да използвате народни методи. Една от най-ефективните е смес от сода за хляб и оцет. Важно е да правите всичко ясно и последователно тук. Изсипете половин пакетче сода за хляб в канализацията. След 15 минути налейте вътре половин чаша оцет. По-добре е да затворите дренажния отвор с запушалка и да оставите химическата реакция за час и половина. След изтичане на определеното време отворете щепсела и изсипете вряла вода в канализацията.

Можете да подготвите разтвора предварително. Половин чаша сол и една чаша сода бикарбонат се смесват в чаша вода и се изсипват в канализацията за 10 минути. След това щрангът трябва да се почисти с бутало и след това с вряща вода.

Такива методи обаче са ефективни при запушвания, които са близо до канализацията. Такива методи няма да разтворят дълбока запушалка от кал.

Фирма  ВИК.net предлага ВИК услуги и може бързо да реши възникнал проблем. Телефон за контакт с нас: 0878 777 807.

Почистване с професионални агрегати

Хидравлично или електромеханично почистване може да извърши само водопроводчик, тъй като той разполага с цялото необходимо оборудване и способността да борави с инструменти.

По този начин се отстраняват натрупаните за няколко години боклуци. В същото време майсторите избират устройства, подходящи за вашите тръби, за да не ги повредят или деформират.

Предотвратяване

Ако имате стара къща, най-вероятно цялата водопроводна система е износена и вътре в нея са се образували микропукнатини, в които попада всяко замърсяване.

В случай, че тръбите са стари, струва си да ги смените, модерните материали в тяхната структура в много отношения превъзхождат остарелите модели и няма да се запушват толкова бързо и често. Ако подмяната не е възможна, почистването и профилактиката трябва да се извършват поне веднъж месечно.

За това могат да ви помогнат химикали, които се изсипват в канализацията в по-малък обем и премахват мръсотията и плаката от стените на тръбите. Благодарение на това нищо няма да се придържа към тях и да образува тапи за кал.

Поставете решетка над отвора за дренаж, за да предпазите храната, косата и други дребни отпадъци от канализацията.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top