Велосипед за упражнения

Най-популярното кардио оборудване за дома

Съществуват няколко вида кардио оборудване за дома, коeто се различава по своето въздействие върху тялото и функционалността. Някои от тях са подходящи дори за тези, за които бягането по здравословни причини е противопоказано, например хора със заболявания на ставите и сърдечно-съдовата система.

Велосипед за упражнения

  • Орбитрек (елипсоид)
  • Лекоатлетическа писта
  • Степер
  • Тренажор за гребане

Всеки тип има свои собствени характеристики и предимства, от които зависи изборът на уред за трениране за домашна употреба.

Велотренажорът е кардио оборудване за дома, което симулира колоездене. Благодарение на компактния си дизайн, той е подходящ за домашна употреба. Основното натоварване по време на тренировка се случва на долната част на тялото: крака, ханш, дупе. Горната част се използва минимално и следователно велоергометърът няма да може да замени пълноценните тренировки във фитнес залата.

По време на упражняване на неподвижен мотор тялото е в седнало положение, което свежда до минимум натоварването на коленете и прави снаряда подходящ вариант за възрастни хора и хора с наднормено тегло. Има опции за хоризонтален и вертикален дизайн, които се различават по размер и степен на натоварване на целевите мускули. Хоризонталните се препоръчват като рехабилитационна терапия, тъй като при тях се намалява натоварването на гръбначния стълб, а вертикалните са отлични симулатори за отслабване у дома и поддържане на тялото във форма.

Плюсове:

компактен дизайн

лекота на използване

способност за коригиране на трудността на тренировката

много достъпна цена

подходящ за хора с наднормено тегло (до 150 кг)

не натоварва ставите

подходящ за рехабилитационна терапия

безшумно работи

Минуси:

горната част на тялото не участва

не заменяйте пълните тренировки за колоездене

тялото бързо се адаптира към равномерно натоварване

Какви мускули работят най-много: задните части, бицепсите и квадрицепсите на бедрата, прасеца, абс, мускули на гърба.

Ефективност за отслабване: за час тренировка на велотренажор можете да изгорите до 500 ккал, ако тренирате с бързи темпове или в режим на голяма трудност. Редовните тренировки на кардио симулатор за дома ще ви помогнат да отслабнете значително, да стегнете фигурата си и да изпомпвате краката си. Кой трябва да купува: хора с наднормено тегло, възрастни хора, отслабващи, възстановяващи се от болести и всички, които нямат възможност да посещават фитнес залата, но имат желание да поддържат форма.

Характеристика: това е най-добрият кардио симулатор с акцент върху долната част на тялото, тъй като ви позволява ефективно да изпомпвате мускулите на краката и задните части.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top