Мога ли да постигна победа над петната на килима?

За победа над петната и да спасите Вашия любими килим трябва да не оставяте днешната работа за утре.

С течение на годините първоначалния цвят се губи. За щастие не е толкова трудно да се възстанови предишната му красота.

Свежи петна

Ако течността току-що е била разлята, най-простото средство за поддържане на петна за постоянно е солта или содата. Просто поръсете обилно върху засегнатата област и внимателно измийте мокрото вещество. Ако е необходимо, повторете още няколко пъти и когато мястото е напълно сухо съберете остатъците с прахосмукачка.

Далеч не винаги е възможно да премахнете течността от килим или пътека навреме. Има петна, обезобразяващи повърхността на подовата настилка, те могат да „живеят“ с вас в продължение на години.

Премахване на изсъхнали петна у дома

За победа над петната, появили се сравнително наскоро и не е твърде забележимо, можете да се справите със старо доказано лекарство.

  • литър вода 
  • около 5 грама пероксид 
  • 2 грама амоняк 
  • старателно намокрете повърхността, леко разрошвайки влакната. 
  • преди изсушаване изплакнете обилно с вода.

Тази формулировка е лесна за приготвяне и  отлична за избелване както на естествени, така и на изкуствени тъкани повърхности.

Съвети за победа над петната: 

Ако зацапате килима с грес, бензинът ще ви помогне. Можете просто да опитате да премахнете петното от килима с кърпа, напоена с него, или да използвате стърготини, напоени с бензин.

Ако петното не е изчезнало напълно, то може да бъде „довършено“ със смес от вода и амоняк в равни пропорции.

И, разбира се, не забравяйте наистина висококачественият килим не само издържа дълго време, но и много по-лесно се почиства.

Ето защо, ако искате подовата ви настилка да издържи дълго време и да почиства безпроблемно, купувайте килими само от реномирани магазини. Свържете се с E-kilimi.

ПРАНЕ:

Килимите са едни от най-трудните домашни предмети за пране, тъй като обикновено не се побират в пералня и се нуждаят от специално пране или химическо чистене за победа над петната.

Важно е да ги почиствате редовно, тъй като те са източник на прах и акари, които могат да се натрупват и да причиняват алергии.

Въпреки че натрупва мръсотия, килимът е уникален щрих в декорацията на дома ни, който също ни дава топлина и звукоизолация. Ако все още нямате килим, може да се интересувате от нашата статия за това как да изберете правилния килим от подходящия плат, в зависимост от предназначението му и площта на стаята.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top