Методи за отстраняване на вдлъбнатини

Методи за отстраняване на вдлъбнатини

Методи за отстраняване на вдлъбнатини (Paintless Dent Removal).

Започнахме да анализираме всеки от тях поотделно. Следващите методи са:

Методът на лепило се осъществява с помощта на специални инструменти, които буквално издърпват вдлъбнатата повърхност назад. За да направите това, върху повредената зона се залепват специални бутала, които впоследствие се изтеглят нагоре, а те от своя страна издърпват повърхността на тялото заедно с тях.

Вакуум метод. Този метод е подобен на лепилото. Разликата му се състои само във факта, че вместо залепени капачки се използват вакуумни вендузи.

Термичният методи за отстраняване на вдлъбнатини след градушка без боядисване се основава на рязко нагряване на повредената повърхност с последващо рязко охлаждане. Благодарение на този подход тялото се деформира и приема своята първоначална форма. Обикновено се нагрява със строителен сешоар и се охлажда със сгъстен въздух.

Не отлагайте ремонта след деформация на повърхността на корпуса след градушка, тъй като металът има тенденция да запомня нова форма. Следователно, колкото повече време минава, толкова по-трудно ще бъде да се поправи ситуацията. Освен това, по време на деформация съществува риск от повреда на боята. Ако не бъде възстановен, съществува риск от корозия.

Лостов метод за отстраняване на вдлъбнатина

Този метод за отстраняване на вдлъбнатини е най-често срещан в бензиностанциите. Работи най-добре на обширни повърхности, разположени далеч от твърдостите. За извършване на процедурата се използват специални инструменти – дълги лостове, с единия край на които осезаемо влияят на вдлъбнатини отвътре.

Ако се образува вдлъбнатина от паднала градушка на място, където има вътрешен усилвател от вътрешната страна, тогава има опция при използване на сграден сешоар за коса се фиксира уплътнител, върху който усилвателят е фиксиран, след което той е огънат, като дава вътрешен достъп до повредената повърхност. По нататък процедурата се извършва аналогично.

Често след изправяне на вдлъбнатини е необходимо да се полира боята. Можете да прочетете как да направите това в допълнителен материал.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top