Къртене на баня- ръководство стъпка по стъпка

Къртене на баня. Омръзна ли Ви остарялата плочка в банята? Желаете ли да замените ваната с открит душ? В този момент може би вече имате визия как искате да изглежда вашата баня. Къртенето на баня обаче не звучи като нещо лесно за извършване. Разрушаването на вашата съществуваща баня несъмнено е предизвикателство, но не е задължително то да е голямо. С добър план, готовност да свършите малко ръчна работа и правилно ръководство, трябва да сте на прав път.

Разбира се, разрушаването „направи си сам“ няма да Ви осигури същите резултати, когато наемете професионалист. Ако обаче искате да спестите малко пари, да го направите сами може да е решението, което търсите.

Тук сме, за да ви преведем през стъпките на разрушаването на баня:

Къртене на баня. Подготовка за къртене на банята

Преди да пристъпите към основната задача за разрушаване, първо трябва да извършите няколко проверки и конкретни действия:

Уверете се, че водните и електрическите връзки са изключени

Вашата безопасност трябва да бъде ваш основен приоритет. Можете да наемете водопроводчик и електротехник да ви спрат водата и електричеството, особено ако не сте уверени в познанията си в тези два аспекта. Също така помага да знаете къде са вашите измервателни уреди, особено водомерът Ви. Бихте могли да повредите тръба, докато къртите банята, което да накара водата да наводни къщата Ви. Познавайки водомера, можете незабавно да изключите водоизточника, което предотвратява още по-големи щети.

Разберете какво има зад плочките

Можете да имате куха стена, характеризираща се с дървена рамка, която има стенен лист. Ако е така, трябва незабавно да се обадите на професионалист. Може да имате работа с азбестови листове в къщата си. Това е обща грижа за много стари домове. Но дори ако къщата Ви е сравнително нова, все пак трябва да се обадите на професионалист, като работен хигиенист, за да тества материалите, преди да започнете работата си.

Определете дали трябва да поправите щети под повърхността

Повреда от вода на стената. Често собствениците на жилища не знаят, че нещо изисква ремонт, докато не срутят всичко. Вярвате или не, много бани нямат подходяща хидроизолация, което означава, че водата непрекъснато е увреждала подовата настилка през годините. В резултат на това дървеният под под плочките е изгнил.

Същото важи и за тези с тънки като хартия структурни стени с дървена рамка. Това е рецепта, която термитите обичат. Ако имате подобен случай, ще трябва да смените и изхвърлите повредените подове и стени.

Бъдете подготвени с план за действие при извънредни ситуации

Написахте си домашното и знаете колко трябва да похарчите. Но проектите за баня обикновено са непредвидими, особено от финансова гледна точка. Следователно трябва да имате поне 10-15 процента повече средства за покриване на непредвидени разходи. Например, ако бюджетът ви за разрушаване е 20 0000лв, можете да добавите допълнителни хиляди (колкото повече, толкова по-добре), за да сте сигурни.

Подгответе всички материали и инструменти

Къртенето е уникално и инструментите, от които може да се нуждаете, може да са различни. Въпреки това, някои от най-често срещаните части от оборудването, които трябва да имате готови в арсенала си, са:

  • Ъглошлайф
  • Различни видове триони, като мазилка и електрически триони
  • Универсален нож
  • Различни видове чукове, като например чук за разрушаване
  • Ролетка
  • Ръчна количка
  • Лопати
  • Решетки за разбиване
  • Стълба

Разбира се, не забравяйте за вашата безопасност. Уверете се, че носите предпазни очила и ръкавици. Когато работите с къртач и други шумни машини, не забравяйте да използвате антифони.

Имате нужда от много инструменти, както можете да видите от списъка по-горе. Може дори да имате нужда от повече. Ако не притежавате повечето от тях, това означава, че трябва да ги купите или наемете, което може да бъде по-скъпо, отколкото просто да наемете реноватор. Уверете се, че решавате мъдро.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top