Къде се използват секционните врати?

Къде се използват секционните врати?

Къде се използват секционните врати? Има огромно разнообразие от щори и врати. Пожароустойчиви щори, изолирани щори, еднопанелни врати, стоманени врати, плъзгащи се врати… списъкът може да продължи. Но в тази публикация ще обсъдим един специфичен тип врата: секционната врата.

Какво представлява секционната врата?

Секционните врати са съставени от секции, откъдето идва и името. Те са за разлика от вратите с един панел, които са направени само от един панел. Секциите на секционната врата са свързани заедно с панти, които позволяват на вратата да се огъва и да следва извита пътека, докато се отваря и затваря. Вратата обикновено се отваря и затваря вертикално, като секциите се прибират обратно в покрива.

Секционните врати са идеални за места с намалена височина, защото заемат малко място.

Къде се използват секционните врати?

Секционните врати се използват на много места – складове, фабрики и търговски обекти, за да назовем само няколко. Но най-често използваните секционни врати са гаражите. Всъщност по-голямата част от монтираните днес гаражни врати са секционни врати. Това са врати с четири или пет хоризонтални панела, съединени заедно.

Предимства на секционните врати

Секционните врати имат няколко предимства пред други видове врати, като еднопанелните врати. Ето основните предимства.

  • Практичност. Секционните врати се отварят нагоре, а не навън. Това означава, че няма „завъртане навън“, което позволява на превозните средства да паркират точно до вратата или на работниците да трупат стоки до вратата, което улеснява товаренето на стоки. Накратко, секционните врати спомагат за максимизиране на пространството, особено в местата за товарене и докинг на превозни средства.
  • Сигурност. Секционните врати са изключително сигурни. Липсата на точки за проникване означава, че е почти невъзможно за нарушителите да получат опорна точка, за да отворят вратата.
  • Изолация. Много секционни врати имат високи изолационни и атмосферни свойства. Изолираните секционни врати, които продаваме например, осигуряват топло и звукоизолация.
  • Гъвкави. Тъй като секционните врати не се люлеят навън или настрани, е много по-лесно да монтирате секционна гаражна врата, отколкото врата с един панел. Така че, ако имате необичаен гараж – такъв с много ниска площ, например – тогава секционната врата може да бъде решението.
  • Лесни за поддръжка. Секционните врати не са трудни за поддръжка. Смазването веднъж годишно трябва да е достатъчно, за да работят правилно.

Заключение Секционните врати са страхотен тип индустриална врата. Те са популярни, защото са достъпни, ефективни и лесни за отваряне и затваряне. Нещо повече, те са лесни за поддръжка. Наистина

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top