Къде да поставим голяма картина в хола?

Къде да поставим голяма картина в хола?

Къде да поставим голяма картина в хола? За класически интериор на хол се избират традиционни теми – пейзажи, портрети, натюрморти с реалистично изпълнение. Класиката предполага и красиви рамки за Вашата голяма картина за хол – резбовани, масивни, изискани и елегантни, инкрустирани и др. Именно багетите придават на образа завършеност и стилистична рамка, подчертават и изпълнението на самия интериор, защото рамките могат да бъдат различни – както в степен на украса и в масивност.

Модулните големи картини са окачени на стената в хола точно както са – просто платно на носител, основа. Но същността на такива комплекти е различна: те представляват изображение, разделено на части, които са разположени на кратко разстояние една от друга. По този начин се създава движение в композицията – погледът на човек е принуден да се движи от едно изображение към друго, подсъзнателно комбинирайки голямата картина в хола в едно цяло.

Къде да поставим голяма картина в хола?

Изборът на големи модулни картини за Вашия хол зависи от мащаба на помещението, тъй като гамата от картини включва различен брой модули. За малки зали изберете 2-3 части (диптих или триптих), а за по-големи помещения са подходящи и големи комплекти – 4-6 модула.

Най-традиционният начин за поставяне на платна в стаята е над меката гарнитура.

Голямата картина над дивана се разполага по централната ос на дивана. Изместването от това може да се дължи на особеностите на композицията, липсата на симетрия, но трябва да бъде обосновано с други детайли, които ще бъдат изместени по същия начин. Но обикновено стената над дивана е украсена по централната ос на такъв обект. Въпреки че има други нюанси за поставяне на платно или група изображения:

  • Ширината на платното трябва да бъде поне половината от дължината на меката мебел.
  • Колажът или наборът от платна може да бъде дълъг колкото облегалката.

Големите модулни картини над дивана могат да бъдат окачени симетрично или, обратно, хаотично. Има полиптихи, които се вписват в квадрати и правоъгълници, но се състоят от различни – асиметрични части. Но детайлите на картината могат да бъдат разположени паралелно – в една линия, на стъпки или симетрично на различни нива, когато няколко модула висят на едно ниво, а останалите на друго.

Друг вариант за поставяне на голяма картина на стената е мястото над камината.

Ако няма камина, тогава, разбира се, има много малко други опции освен повърхността над дивана. Над портала на камината обикновено се окачват платна в класически или неокласически дизайн. В последния случай са приложими и големи модулни платна.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top