Курс по хипноза

Курс по хипноза

Курс по хипноза. Какво се случва по време на хипноза?

С помощта на хипноза можете да си припомните всяко събитие, което се съхранява в мозъка, но, разбира се, не от раждането, тъй като тази информация не е в мозъка. Ако отидете да си спомните историята си преди раждането, тогава всичките ви спомени ще бъдат плод на въображението. Такива предложения сред специалистите са псевдонаучни, тъй като мозъкът съхранява информацията, която човек е имал през живота. В същото време няма сто процента гаранция, че всички спомени, получени в състояние на хипноза, ще бъдат верни, дори ако те се отнасят до събитията от човешкия им живот. Курс по хипноза

„След хипноза настъпва амнезия.“

В повърхностен транс може да не е налице амнезия. Съществува понятието „хипермнезия“, когато човек започва да си спомня събития, които отдавна не е помнил, или да добавя сам. Съществува и феноменът регресия на възрастта, когато човек започва да си спомня детството и прогресията на възрастта, когато може да си представи или дори да почувства, че е такъв, какъвто би могъл да бъде след много години.

„Можете да левитирате под хипноза“

Какво се случва с тялото по време на транс? Мускулите се отпускат, дишането става по-равномерно, пулсът намалява и частите на тялото се потрепват. Понякога се получава „левитация“ – например пръстите се повдигат.

„Една сесия може да промени всичко“

Този мит е изграден върху магическото мислене на хората и лековерността на руснаците. Митът за бързото решаване на проблеми с помощта на хипноза е популярен сред нашето население поради липсата на психообразование.

Има ли противопоказания за провеждане на сеанс по хипноза?

Да, би могло да има такива и е нужно да се подхожда с внимателност и професионализъм. Ще ги изброим основните по-долу.

1/Увреждане на мозъка, инфаркт, инсулт, мозъчно сътресение.

2/Интоксикация с наркотици или алкохол.

3/Психотично състояние (характеризиращо се с заблуди, халюцинации, нарушения на възприятието и тежко нарушение на нормалното поведение. – Ред.).

3/Епилепсия.

4/С повишено внимание по време на бременност.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top