КОЙ ЕВТИН КИЛИМ Е НАЙ-ДОБЪР ЗА МАЗЕТО ВИ?

КОЙ ЕВТИН КИЛИМ Е НАЙ-ДОБЪР ЗА МАЗЕТО ВИ? Можете да купите евтини килими, изработени или от естествени влакна, като вълна, или от синтетични влакна, като найлон, полиестер, полипропилен или триекста. Препоръчваме синтетичен евтин килим за вашето мазе, тъй като материалите са склонни да задържат по-малко влага от естествените влакна. Някои синтетични евтини килими могат да избледнеят, когато са изложени на слънчева светлина през прозорците, но това обикновено не е проблем в сутерена.

КОЙ ЕВТИН КИЛИМ Е НАЙ-ДОБЪР ЗА МАЗЕТО ВИ?

Не само това, но те обикновено са по-устойчиви на петна от естествените евтини килими. Въпреки че наистина не бива да пропускате хидроизолацията на мазето си, изборът на синтетичен материал може да намали шанса за развитие на мухъл отдолу. С това казано, ще искате да потърсите и евтин килим със синтетична подложка, която ще позволи на материала да диша и да изхвърля влагата.

БЕРБЕРСКИ КИЛИМ ЗА МАЗЕТА

Много хора избират берберски евтин килим в своите мазета, който има донякъде плосък, текстуриран вид и усещане. Той е лесен за инсталиране, достъпен и издръжлив в сравнение с други стилове – издържа до 20 години.

Найлонът е един от най-популярните избори за берберски евтини килими, тъй като е известно, че е устойчив на петна и издържа на интензивен трафик. Друг вариант е полипропилен. Тъй като е склонен да се замърсява и цапа по-лесно от найлона, полипропиленовият килим с примка е най-подходящ за пространства с нисък трафик.

ЕВТИНИ КИЛИМИ С КЪС КОСЪМ

За разлика от другите евтини килими, килимът с рязан косъм има открити влакна, които са отрязани в горната част. Стилът е мек и изисква относително ниска поддръжка, което го прави идеалният избор за повечето домове.

В сравнение с килимите с висок косъм, евтините килимите с нисък косъм изсъхват много по-бързо, когато станат влажни или мокри. Ниският косъм също е идеален за домове с домашни любимци, деца и интензивен пешеходен трафик, защото космите, мръсотията и разливите се почистват по-лесно. Потърсете синтетичен евтин килим с къси влакна, които са равни и плътни, почти като гъста трева, когато е прясно окосена.

ЕВТИНИ КИЛИМИ КАТО МОКЕТНИ ПЛОЧКИ

Когато килимът от стена до стена се намокри, най-често се налага да се премахне целият евтин килим. При мокетните плочки обаче можете да премахнете и замените само повредената част.

Също така, лесните за инсталиране мокетни плочки отварят тонове възможности за дизайн. Можете да изберете плътни квадрати за монохромен вид или да създадете различни дизайни, като райета, геометрични шарки или класически карета.

СЕКЦИОНЕН ЕВТИН КИЛИМ

Друг вариант с нисък риск за податливи на влага мазета е секционният евтин килим. Независимо

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top