Кои части могат да бъдат рециклирани срещу пари?

Кои части могат да бъдат рециклирани срещу пари?

Кои части могат да бъдат рециклирани срещу пари? Когато сте готови да се отървете от боклука си, е важно да знаете кои части струват най-много пари. По този начин можете да получите най-добрата възможна цена за вашия автомобил. Ето кратко ръководство за това кои авточасти си струват най-много, когато бракувате колата си:

Кои части могат да бъдат рециклирани срещу пари?

Батерия – Батерията е една от най-ценните части на боклук автомобил. Това е така, защото батериите съдържат олово и други метали, които могат да бъдат рециклирани и използвани повторно. Така че, ако имате стар акумулатор във вашата непотребна кола, не забравяйте да го премахнете, преди да продадете колата за скрап.

Двигател и трансмисия – Други ценни остатъци от автомобили включват двигателя и трансмисията. Тези части могат да бъдат реконструирани и използвани в други превозни средства, така че винаги са в голямо търсене. Ако имате работещ двигател и трансмисия във вашата непотребна кола, можете да очаквате да получите добра цена за тях.

Каталитични конвертори – И накрая, каталитичните конвертори също струват доста пари. Това е така, защото те съдържат благородни метали като платина и паладий, които могат да бъдат рециклирани и използвани повторно. Така че, ако имате каталитичен преобразувател във вашата непотребна кола, не забравяйте да го премахнете, преди да продадете превозното средство за скрап.

Калници – Калниците съдържат едни от най-здравите метали на вашия автомобил. Калниците имат практическа цел: защитават колелата на вашия автомобил и други предни и задни части. Ако можете да ги намерите в добро състояние, те са ценна стока.

Въздушни възглавници

Ако сте разбили колата си, но въздушните възглавници не са се отворили, може да успеете да възстановите част от загубите си, като продадете неизползваната въздушна възглавница. Много хора ще купуват неизползвани въздушни възглавници, за да спестят пари в дългосрочен план. В нашия склад за отпадъци можете да намерите идеално добри въздушни възглавници.

GPS навигационна система

Автомобилната електроника и компютърно базираните устройства са сред най-ценните артикули, просто защото са електронни. Тази категория включва GPS системи. GPS системите са много търсени сред търговците на електроника, производителите, колекционерите и други фирми.

В повечето случаи сумата, която можете да получите, ще зависи от вида и състоянието на частта. Например, използван двигател обикновено ще донесе по-висока цена от очукан комплект колела. Въпреки това, дори ако получите само няколко лева за всяка част, това може бързо да се увеличи.

Особено ако имате по-стара кола с няколко използваеми части. Така че, преди да бракувате цялата си кола, не забравяйте да проверите дали някои от частите й могат да бъдат рециклирани срещу пари.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top