Как работи септичната яма?

Септичната яма разделя и обработва отпадъците, от отпадъците, които попадат в резервоара, до тежки твърди вещества, които се утаяват на дъното, образувайки слой утайка. По-леките твърди вещества, масла и мазнини могат да изплуват на повърхността, създавайки слой мръсотия. Зоната между двата слоя е запълнена с отпадъчни води, които могат да текат към изхода на дренажната система.

Вътре в кладенеца анаеробни и факултативни микроорганизми се хранят с твърдите вещества в калта и отпадъчните води, нарушавайки обема им. Този процес създава газове, въглероден диоксид, сероводород, наред с други, които излизат през тръбопровода, поставен в покрива на септичната яма.

Идеалният размер на септичната яма

Зависи от броя на стаите в мястото. Резервоарът обикновено съхранява твърди вещества в продължение на 3 до 12 години. Той трябва да бъде запечатан, конструиран така, че подземните води да не могат да проникнат в резервоара. Ако подземните води влязат в резервоара, това ще повиши нивото на разтворения кислород. Което ще попречи на биологичното пречистване, ще причини проблеми и ще доведе до преждевременна повреда на дренажа.

  1. Къде е поставен?

Важно е да знаете къде е заровен вашият септичен резервоар в случай на проверка.

Ако не знаете къде е, можете да наемете експерт, който ще го намери. Било то с електронен детектор, анализирайки земята с металната пръчка. След като откриете септичната яма, направете карта, показваща местоположението, и я съхранявайте на леснодостъпно място. В допълнение към картата, маркирайте района, където се намира септичната яма.

  • Проверка

Нека професионалист инспектира резервоара ви на всеки три до пет години. По-често, ако вашият бизнес използва много вода или изхвърляне на боклук. Можете да намалите налягането във вашата септична система, като използвате по-малко вода.

  • Какво да не се прави

Трябва да сте наясно, че това, което поставяте или изхвърляте в канализацията, може да повреди вашата система. Не изхвърляйте тоалетна хартия, женски почистващи препарати, презервативи или памперси за еднократна употреба. Използването на някои дезинфектанти, амоняк и почистващи препарати е малко вероятно да причини значителни щети на вашата система. Избягвайте почистването с твърде много химикали, особено белина. Никога не изливайте химикали за почистване на отпадъци, бои, моторни масла, пестициди, отрови или химикали по канализационните линии. Намалете до минимум използването на изхвърлянето на боклука и не поставяйте вътре грес, автомобилно масло или утайка от кафе.

Евроканал предлага услугата за почистване на септични ями. Повече информация за услуги, можете да се свържете с нас чрез телефони за връзка 0888 40 47 65/0877 77 63 77. Можете да ни откриете на адрес гр.София, кв.Врaждебна ул.46 N2a.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top