Как да увеличим живота на сглобяемата си къща?

Как да увеличим живота на сглобяемата си къща?

Как да увеличим живота на сглобяемата си къща? Фактори, които определят продължителността на живота на сглобяемите домове

Сглобяемите жилища не са просто по-евтина алтернатива на традиционните домове. Въпреки това, няколко фактора определят колко дълго ще издържи един сглобяем дом. Освен размерите, климатичните условия и качеството на вложените в строителството материали.

Как да увеличим живота на сглобяемата си къща?

Други фактори, като например колко добре се грижат за него и колко често се мести от едно място на друго, определят продължителността на живота на сглобяемия дом.

 • Размер. Колкото по-голям е домът, толкова повече материал се нуждае, за да го поддържа и вероятно ще издържи по-дълго от по-малките.
 • Местоположение. Климатът, в който живеете, влияе върху продължителността на живота на сглобяемата Ви къща. Домовете във влажен климат ще се износват по-бързо от тези в сух климат, защото трябва да се сменят по-често поради гниене от влага.
 • Материали. Сглобяемите къщи са направени от шперплатови плоскости или листове от дървесни частици. Тези материали също могат да повлияят на продължителността на живота на сглобяемия ви дом поради износване.

Информация за сглобяеми къщи за Нидерландия можете да видите на сайта на производителя Tesseract Homesтук!

Най-често срещаните материали, използвани в сглобяемите къщи са дърво, стомана, алуминий и винил. Сглобяемите домове също използват други строителни материали като тухлени и каменни фурнири, изолационни плочи, направени от дърво или пластмасови плочи от пяна, покривни керемиди, изработени от импрегнирани с асфалт фибростъкло или метални листове, и подови настилки, направени от дърво или винилов лист.

По евтини ли са сглобяемите къщи?

Сглобяемите къщи обикновено са по-евтини от къщите, построени на място, но имат по-кратък живот. Продължителността на живота на сглобяемата къща може да бъде увеличена чрез редовна поддръжка на къщата и следвайки тези прости стъпки:

 • Поддържайте своя покрив: Проверявайте го редовно за признаци на износване или повреда. Сменете го, ако е необходимо.
 • Покрийте вашите прозорци: Инсталирайте прозорци срещу буря през зимата, за да се предпазите от влага и студен въздух. Покрийте ги с найлон през лятото, за да предпазите от буболечки, мръсотия и отломки.
 • Поддържайте вашата отоплителна система в добро състояние: проверявайте я редовно за течове, корозия и други проблеми, които могат да доведат до скъпи ремонти.
 • Екстериор: Грижете се добре за него, като използвате машина за миене отвън.
 • Водопровод: Редовно почистване на улуци и водосточни тръби.
 • Вентилация: Поддържане на свободно пространство около него за въздушен поток.
 • Отводняване: Друг начин е да се уверите, че имате дренажна система, така че дъждовната вода да не се събира върху имота ви и да причини щети.
 • Местоположение: Един от начините е да избегнете закупуването на сглобяем дом близо до водата. Водата може в крайна сметка да проникне в земята, което да доведе до влошаване на основата.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top