подово отопление

Как да изберем подово отопление?

Подово отопление

Когато купувате апартамент или изграждате къща, е трудно да се определи предварително качеството на топлоизолацията и отоплителната система. Техните недостатъци стават видими след известно време, с настъпването на зимата. Има много начини да направите дома си по-топъл. Един от най-ефективните е инсталирането на отопляем под (топъл под). Източникът на топлина, разположен отдолу, осигурява циркулация на въздуха и равномерно нагряване на помещението. Как да изберем типа подово отопление и какви функции да вземете предвид при инсталирането му, ще бъдат разгледани в тази статия.

А ние сме фирма ТОТАЛ ТЕРМ, София п.к.1505, кв. Редута, ул. „Атанас Узунов“ 59 (близо до зала „Фестивална“). Телефон за връзка с нас: +359 2 971 7007.

Топлият под представлява нагревателен елемент и подово покритие, разположено над него. Днес на пазара има 3 вида отопление: електрическо, водно и филмово. Да ги разгледаме един по един.

Електрическо отопление

Нагревателният елемент е кабел, положен на пода на повърхността на интервали от 5 до 15 см или първоначално фиксиран върху мрежа от фибростъкло (така наречената нагревателна постелка), който се полага на пода. Когато се приложи напрежение, кабелът се нагрява, произвеждайки топлина. Този тип отопление практически няма ограничения за използване, но потребителят ще трябва да плаща за отопление на пода по този начин с увеличен разход на енергия. Контролът на мощността и температурата се извършва с помощта на термостат. Малкият риск от пожар поради късо съединение също налага използването на огнеупорни материали за покритието, използвано във връзка с електрическо нагряване.

Водно отопление

Вместо кабели, под капака се полагат тръби с малък диаметър, през които циркулира гореща вода. Предимството на този дизайн е по-голямата му ефективност, обаче, инсталирането на отопление с вода е забранено в жилищни сгради над 1 етаж, следователно, отоплението с вода ще се покаже най-добре в къщи с отопляема площ от 80 – 100 м2. Рециркулацията на водата се извършва от помпа, инсталирана в помещението за битови нужди или в банята, а температурата на водата се регулира от котела или чрез инсталиране на нагревателен елемент в допълнителния резервоар за помпа.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top