Какво още е традиционно да се хапва в България

Какво още е традиционно да се хапва в България?

Какво още е традиционно да се хапва в България?

Какво още е традиционно да се хапва в България? Показахме ви няколко автентични български ястия, но има още много разнообразие в тази кухня. Тук сме събрали още няколко ястия, които трябва да опитате когато сте в България:

Шопска салата

Шопската салата е традиционна българска салата, приготвена от нарязани краставици, домати, лук, чушки, пресен магданоз и настъргано бяло сирене. Какво прави това различно, питате? Българското бяло сирене се настъргва върху зеленчуците, което придава на салатата неподражаемия й вкус и тази комбинация прави салатата толкова хубава!

Шкембе

Може би не искате да знаете от какво се прави тази българска супа. Въпреки това или ще го обичате, или ще го мразите, очевидно помага за лечение на махмурлук, ако се яде след тежка вечер с много алкохол. Не харесвана или харесвана, супата от шкембе, се подправя с чесън, лют червен пипер и оцет. Може да ви изненада колко е приятна с характерния си мирис и вкус.

Кисело Мляко

Киселото мляко обикновено се приготвя в комбинация с типични български ястия. Предназначено му е да бъде един от най-добрите видове кисело мляко поради двата вида бактерии, които има, които са отлични пробиотични бактерии. Те поддържат чревните ви бактерии здрави. Можете също да го ядете направо, с плодове или да направите таратор. Какво е по-добро? Това кисело мляко е изключително подхранващо и вкусно.

Мусака

Много от вас вероятно са опитвали или чували за гръцката версия на мусака. Основната разлика между българската и гръцката мусака е, че българският вариант се прави с картофи вместо с яйца. Включва също мляно месо, яйца, лук, подправки и кисело мляко отгоре, за да му придаде този отличителен остър вкус.

За пълен корем и за проба на тези уникални ястия можете да посетите един традиционен български ресторант с адрес София, ул. Солунска 28. Телефон за резервации: 0885 62 20 20.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top