Какво може да се разгледа в Португалия?

Какво може да се разгледа в Португалия?

Какво може да се разгледа в Португалия? В Португалия всеки град е музей на открито с интересна архитектура и панорамни гледки, от които ще ви спре дъха. Един от най-известните е Синтра. 

В Лисабон има и няколко много забележителни дворци и манастири, както и древен трамвай, поставена статуя на Иисус Христос – мини-копие на подобен паметник в Рио де Жанейро, няколко от най-красивите мостове в света (25 април и Васко да Гама) , много музеи, Сред които трябва да се види Музеят Азележу с уникално богата колекция от плочки. 

Какво може да се разгледа в Португалия?

Можете да се възхитите на боядисаните в синьо и бяло плочки не само в музея, но и по улиците на Лисабон или Порто. Последният е и световната столица на портвайна, така че най-популярните екскурзии там включват дегустация на напитката. 

Друга забележителност на Португалия са сградите в мануелински стил (смес от готическа и мавританска архитектура). Най-ярките му примери са кулата Белем в Лисабон, манастирите в Томар и Баталя. Сред зловещите гледки могат да се отбележат параклисите на костите във Фаро и Евора, изградени от кости и черепи на монаси. 

Природни забележителности за почиващите в Португалия 

Сред природните забележителности, представляващи интерес, са португалският „край на света“ – нос Рока, левадит, напоителните канали на Мадейра, ботаническата и тропическа градина на този остров и природните паркове Peneda-Gerês. 

Да вземете децата си със себе си в Португалия е не само възможно, но и необходимо. Климатът е отличен, полетът е кратък, кухнята е вкусна и има толкова много забавления, че не можете веднага да разберете кой град да отидете. 

И все пак, най-добрият вариант е Лисабон. В столицата има открит зоопарк, където можете да погалите пухкави зайци, козлета или да се возите на кабинков лифт над заграждения с хищници. 

На почивка в Португалия със семейството

В Порто има чудесен аквариум, а също и планетариум (Rua das Estrelas, 4150-762), интерактивен приключенски музей Светът на откритията, магическа книжарница, която много ще се хареса на децата, който създателят на Хари Потър Джоан Роулинг е обичала да посещава. 

Няколко водни парка са разположени в Алгарве, във Фаро, в Лагос, близо до Албуфейра. Там, в Алгарве, са отворени няколко зоологически градини, например в Лагос. Има и много спортни комплекси. 

В Мадейра всички забавления – зоологически градини, паркове, водни паркове, ботанически градини – са концентрирани във Фуншал. 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top