Какво може да причини ВиК авария?

Какво може да причини ВиК авария?

Какво може да причини ВиК авария? Разбирането на причините за някои често срещани проблеми с ВиК мрежата може да помогне на жителите на населено място бързо да намерят решение. Ето списък с някои често срещани причини за повреда на канализационната линия, за които трябва да сте наясно.

Какво може да причини ВиК авария?

За съжаление не можем наистина да контролираме начина, по който дърветата и храстите растат. Докато корените им растат, те могат да изтласкат подземните тръби извън подравняването. В по-старите домове корените на дърветата могат да повредят тръбите в точките на свързване. Когато те са повредени, тръбата може да се спука, което да доведе до нежелани щети на имуществото.

Ако корените на дърветата причиняват щети на вашите подземни тръби, това може да изисква услуги за ремонт или подмяна. Благодарение на иновативната без изкопна технология, водопроводчиците могат да наблюдават и поправят щетите, без да копаят в земята. Това може да поправи проблема, без да рискува повече щети на имота.

Тръбна корозия

Докато водата се движи през канализационните тръбопроводи, материалите могат да станат жертва на тежка корозия. Когато металът се окислява, той бавно става по-слаб. Без подходяща намеса тръбата може да се спука, оставяйки голяма бъркотия, за която да се погрижите.

Блокажи

Може би най-често срещаният проблем с ВиК линията, който идва на ум, е запушена тръба. Тръбите във вашия дом, ресторант или офис пространство често могат да се запушат в резултат на натрупване на коса, храна или мазнини. Същото важи и за канализационните линии. Тези видове запушвания на ВиК мрежата може да се появят по-рядко в сравнение с по-малките тръби, но това не е нечувано.

Възраст на тръбите

Реалността е, че тръбите не траят вечно. С течение на времето материалът може да се повреди в резултат на неправилна поддръжка или дългосрочно износване. Дори и най-издръжливите тръби не са непобедими и могат бавно да се развалят. Ако вашата канализационна тръба е стара, това може да бъде източник на нежелана ВиК авария.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top