Какво е емоционална интелигентност

Какво е емоционална интелигентност?

Какво е емоционална интелигентност? Защо тя определя живота ни и как да работим върху нея.

Разказваме ви как работи емоционалната интелигентност, защо никога не е късно да я развиете. Както и до какви положителни промени в живота може да доведе. И ние предлагаме конкретен план за действие.

Информация за нас може да получите на сайта ни skillception.com.

Какво е емоционална интелигентност?

В средата на 90-те западният свят беше взривен от психологическия бестселър на журналиста Даниел Големан, „Емоционална интелигентност: защо означава повече от IQ.“ Чрез факти за човешкия мозък, история на емоциите и антропологията, Големан се опита да даде своя версия на успешен човек. Това се случва чрез изследвания на американски учени. В този момент те активно търсеха съставката на успеха. Aнализираха постиженията на различни хора в детството и зряла възраст, техните познавателни и социални умения.

Разбира се, произходът, наследствеността и силите, вложени в образованието, влияят върху богатството на човека в зряла възраст. Но успехът в живота – особено ако се отнася до хора без присъщи привилегии – се влияе от уникална комбинация от интелектуални способности и емоционална чувствителност. Когато човек използва собствените си чувства и желания разрушително и за постигане на дългосрочни цели.

Каквато и да е университетската диплома, семейството на родителите и първите години на щастлив живот, това е способността на човека да управлява чувствата си. Както и да забелязва чувствата на другите, които ще повлияят на способността му да установява дългосрочни отношения в личния си живот и бизнес. Да придобие влияние, да привлече вниманието, да води екип. Както и да се сприятели и създайте семейство.

Разпознаване на себе си

Емоционалната интелигентност в най-широк смисъл е разпознаване на себе си и на другите както на положителните, така и на отрицателните чувства. Способността да се отделят личните чувства от голите факти. Както и способността да се усеща настроението, темперамента, интонацията и намерението в общуването с други хора. Независимо дали са стари познати или ги виждате за първи път в живота си.

Важна част от емоционалната интелигентност е способността да разпознавате и честно да опишете собствените си емоции. Способността да се противопоставяте на паниката и да отхвърляте „лошите емоции“ (гняв, завист, раздразнение, завист, гняв). И широкото разпространение на емоционално оцветен език със само съобщения. Хората, които са в състояние да изразят чувствата си („Жалко е, че почивката ни става толкова небрежна“, вместо „Защо не измислиш нещо отново?“ Е първият осезаем знак), те не се срещат с източника си и спокойно обсъждат по-нататъшни действия, без да стават лични, Често. А времето, прекарано с тях, за повечето хора е много качествена комуникация.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top