Какво е важно при избора на детски килим?

Какво е важно при избора на детски килим?

Какво е важно при избора на детски килим? Педиатрите препоръчват в детските стаи да се използват детски килими от различни материали – изкуствени и естествени. Например, комбинацията от вълна и акрил ви позволява да получите едновременно мекота и лекота на почистване.

Какво е важно при избора на детски килим?

За различни възрасти на децата, композиции от:

  • памук и коприна – за деца 5-7 години;
  • вълна и коприна – 3-5 години;
  • полиестер и памук – 7-10 години;
  • юта и полиамид – 10-15 години.

Детските килими с косъм включват вълна, коприна и памук или комбинации от тези материали. Без мъх – юта, полиамид, полиестер, пенополиетилен. При избора на дължината на купчината е необходимо да се вземе предвид възрастта на детето.

Не трябва да се притеснявате от факта, че купувате синтетика. Синтетичните материали в детската стая също са добри: не натрупват прах, хипоалергенни са, евтини, лесни за почистване и издръжливи. Също така си струва да припомним, че живеем в среда на много изкуствени материали и всеки от тях има свое полезно свойство. Искаме да Ви посъветваме – погрижете се за закупуването на водоустойчива и противоплъзгаща подложка за детски килими. Най-добрият субстрат е еластичен полимер или силикон. Така постелката няма да се носи по пода, а разлятата течност няма да повреди пода.

Важен аспект е изборът на цвят на детския килим. Пъстротата на модела е най-подходяща за деца на възраст 3-7 години. Гладки тонове – за юношеството те са по-малко разсейващи от дейностите. Пъстрият килим ще бъде най-добрият вариант за стаята на момичето и не прекалено светъл за стаята на момчето.

Ако интериорът е доминиран от неутрални тонове, тогава малък цветен детски килим на пода ще добави „жар“ към цветовата схема. Но в детските стаи обикновено преобладават богатите тонове. В тях подовите килими с приглушени нюанси изглаждат част от агресивността на цветовете, а яркостта на подовата настилка ще бъде сякаш неразделна част от дизайна.

Стандартни изисквания за детски килими за деца

В една стая килимът не трябва да предизвиква алергични реакции при дете. По-добре е материалът да не оставя следи, да се почиства лесно, да не се мачка по време на игрите. За да не се спъне детето отстрани на килима, трябва да се вземе стриктно в съответствие с площта на игралното пространство в близост до краката и стените на мебелите.

Дългата купчина може да създаде проблеми за детето. Играчките могат да се заплитат в него, части от тях могат да се загубят. Дългият косъм е най-подходящ за бебета до 6 месеца. С израстването на детето видът на килима също трябва да се променя. Първо на къса купчина и след това дайте предпочитание на продуктите без мъх.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top