Какви лакомства можем да даваме на нашите кучета?

Какви лакомства можем да даваме на нашите кучета?

Какви лакомства можем да даваме на нашите кучета? Кучетата ни също като хората обичат да се поглезят с някое лакомство от време на време. Даването на лакомство на нашия домашен любимец, също е много добър начин да се сближим с него. Но трябва да внимаваме, не всички лакомства, които хората си хапват са подходящи за нашите кучета.

Задължително е да пропускаме сладоледи, шоколади, твърди бонбони, продукти с кофеин или кафе. В тази статия ще ви посочим, кои лакомства са подходящи за вашето куче.

Какви лакомства можем да даваме на нашите кучета?

• Плодове като боровинки, диня или резени ябълка. Те могат да се хранят така, както са, или да се замразят в „pup-sicle“ (има забавни рецепти онлайн за това). Ако не сте сигурни кои плодове са безопасни за домашни любимци или колко да давате като част от балансирана диета, попитайте вашия ветеринарен лекар. Избягвайте костилките и корите. И никога да не използвате грозде или стафиди, защото те могат да причинят бъбречна недостатъчност.

• Изпечете подходяща за кучето торта само за вашето куче. Не приготвяйте една от онези сладките, пълни със захар, предназначени за хора. Вместо това потърсете рецепта за торта, безопасна за кучета, без добавени захари. Някои магазини дори продават комплекти за печене на подходяща за кучета торта за рожден ден или кекс.

• Вземете специални лакомства за кучета от местен бутик или www.Hranazakucheta.bg

Всички тези опции позволяват на вашето куче безопасно да се наслаждава на собственото си сладко лакомство, но не забравяйте да го третирате само от време на време. Прекомерното им хранене може да причини затлъстяване, панкреатит, нарушения на нервната система и други здравословни проблеми.

Това е идеално, за да включите вашия пухкав член на семейството в забавлението по празници и специални поводи или просто да го уведомите колко много ви е грижа за него.

Как да предпазим кученцата ни от ядене на неподходящи лакомства?

Кучетата са любопитни същества и много кучета ядат, преди да погледнат. Ако намерят вълнуваща хапка храна, те ще я изядат възможно най-бързо, а вероятно твърде бързо, за да я вземете от тях. Така че, възпирането на вашето куче да изяде бонбон или сладки е от решаващо значение.

Но ако вашето куче се докопа до нещо, което не трябва да хапва (а понякога се случват инциденти, дори и ако сте много внимателни), важно е да знаете какво да правите и да действате бързо.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top