Кабел за отпушване на канали

Кабел за отпушване на канали

Метален водопроводен кабел. Кабел за отпушване на канали

Кабел за отпушване на канали. Най-ефективното решение, което можете да приложите сами. За работа се нуждаете от водопроводен кабел. Той може да бъде с различен диаметър. Те се избират според принципа: колкото по-дебела е тръбата, толкова по-голям е диаметърът на устройството. В края на продукта може да се прикрепи връх. Спиралната резба се завинтва в уплътнението, след което може да се изтегли. Топката разбива натрупаната мръсотия, изтласква ги по-нататък.

Водопроводчиците смятат, че най-ефективният връх е под формата на корона или фриз. Те отрязват уплътнението, възстановявайки потока на течността. Работете внимателно с въжето. Прекомерната сила ще унищожи системата. Трябва да знаете, че устройството не преминава през завои, направени под прав ъгъл, както и през сифони. Той се въвежда в канализацията през зоните на водопроводните връзки или през ревизионните люкове.

трудно се справя сам с кабела. Имаме нужда от асистент, който ще помогне да завъртите инструмента.

Как се работи с водопроводния кабел

Развиваме кабела, поставяме го в канализационната тръба.

Скролирайки леко, натиснете до зоната, където движението е затруднено. Това означава, че върхът е опрян в запушалка или в стена.

Внимателно извършваме възвратно-постъпателни движения. Това ще помогне на приспособлението да се придвижи по-нататък, ако удари стената, докато завива. Ако е уплътнена мръсотия, кабелът ще пружинира. Ще бъде трудно да го завъртите.

След като определим запушената област, ние действаме в съответствие с това кой връх се поставя върху устройството. Ако изобщо го няма или е топка, ние се опитваме да пробием блокажа, да го избутаме навътре, да премине като натиснем по-нататък. Опитваме се да хванем уплътнението със спирала, да го извадим.

След отстраняване на запушването изваждаме кабела, изплакваме обилно комуникациите с гореща сапунена вода или химически агент.

Ето, че обсъдихме най-ефективните домашни методи за това, как да премахнете запушването в канализационната тръба. Ако не са помогнали, то случаят е труден. Няма нужда да се търсят виновните. По-добре е да потърсите професионална помощ. Те ще хидродинамично почистят и ще отстранят проблема. Понякога има препоръки за организиране на хидродинамично промиване с импровизирани средства: прахосмукачка, компресор и др. не си струва да рискувате целостта на инженерните комуникации. Внимавайте. Последствията могат да бъдат най-неприятни.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top