Трикове за интериорна фотография или черешката на тортата

В хотелиерския бизнес и за професионалните брокери висококачествените снимки на помещения са половината от успеха. Важно е да знаете трикове за интериорната фотография, които ще Ви помогнат да увеличите печалбата си, ако използвате нашите съвети:

Планиране на фотосесията или от какви трикове имате нужда?

Бизнес-ефективна интериорна фотография може да се получи само при ярка дневна светлина. Силно препоръчваме да планирате проучване за този кратък период. Топлата атмосфера, която създава дневната светлина, е ненадмината, влияе магически на психиката на потенциалните клиенти или купувачи. Като компромис можете да изберете „нисък сезон“, когато повечето стаи са празни.

  • Какви ресурси ще са необходими?

Мнозина ще бъдат изненадани от това обстоятелство, но повечето от успешните снимки на интериора се получават, ако има осигурена ярка обедна светлина и много допълнителни осветителни устройства. Понякога те трябва да бъдат презаредени, така че се изисква достъп до електрически контакт.

Това е една от причините, поради които цената за такава услуга като интериорна фотография рядко е бюджетна. За черешката на Вашия успех, можете да се свържете с Интериорна фотография.bg

  • Как да администрирате заснемането?

Паркирането и достъпът до помещенията са крайъгълният камък на вътрешната фотография, особено ако клиентът иска да получи снимките и да не присъства по време на фотосесията. Съветваме ви да помислите над тези въпроси и, ако те неизбежно възникнат, предварително да посочите две точки:

– необходимостта от асистент, който ще ви помогне да донесете оборудването

– необходимостта от стюард, който е готов да отвори всички необходими врати

  • Как да подготвим стая?

Ако говорим за голям брой снимащи обекти, тогава понякога е по-изгодно да наемете професионална фирма за почистване, която ще подреди помещенията в ред предния ден.

В хотелските стаи и апартаментите под наем си струва да се уверите, че завесите и покривките са изгладени и че подовата настилка остава в перфектно състояние. В кухните и баните всички повърхности трябва да бъдат не само чисти, но и сухи преди пристигането на фотографа.

Съветваме Ви :

Извършете одит на помещенията предния ден и да прецените с професионалното си мнение дали всичко ви подхожда.

Но какво, ако в стаята няма прозорци и слънцето не прониква вътре? Случва се стаята да е твърде голяма и да няма достатъчно дневна светлина за осветяване на далечни ъгли и предмети. Какво да правя в тези случаи?

Предлагаме да използваме ресурсите на изкуственото осветление, т.е. налични полилеи, лампи или подови лампи, всичко, което може да излъчва светлина. С помощта на допълнителни устройства стаята не само ще бъде изпълнена със светлина, но и ще придобие мистериозна атмосфера, един вид вътрешна аура.

Отделен вид рекламна фотография е вътрешната фотография, която е вид архитектурна фотография. Включва излагане на мебели, декор и други аксесоари в стаята. Там е силно необходимо да знаете различни видове трикове за интериорната фотография.

Основните потребителски ниши са собствениците:

  • на кафенета, 
  • ресторанти, 
  • хотели, 
  • развлекателни центрове, 
  • клубове и други обществени институции. 

Интериорната фотография е много важна за:

  • центрове за отдих, 
  • хотели или крайградски туристически центрове. 

В края на краищата именно благодарение на снимките се създава първото впечатление от стаята. Така, че обмислете добре дали бихте избрали да се лишите от черешката на успеха Ви.

Днес има три възможности за рекламна фотография и всички те са много търсени:

• фотографиране на хотели, ресторанти и други помещения, свързани с областта на развлекателните услуги;

• заснемане на индивидуални и ексклузивни частни помещения, дизайнерски работи. Това могат да бъдат изложби, презентации на ново направление в стил;

• фотография за агенции за недвижими имоти. 

Висококачествените снимки ще ви помогнат да продадете изгодно апартамент или къща.

Всяко от тези указания е необходимо, за да насърчи клиента да посети институцията, да се потопи в света на интериора, който му харесва. Третият тип е специален, защото принуждава човек да направи избор и да купи или наеме къща.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top