Използване на огнезащитни бои

Използване на огнезащитни бои

Използване на огнезащитни бои

Възможността от избухване на пожар във вашия имот винаги ще бъде причина за безпокойство. Разрушителният характер на пожара е предизвикателство за контролиране, но може да бъде намален с подходящи превантивни мерки. Огнезащитните бои ще ви помогнат да защитите вашия обект, обитатели и активи от пожар, като използваме внимателно подбраната ни гама от огнеупорни бои.

Ограничете разпространението на огъня

Използване на огнезащитни бои. Когато избухне пожар, всяка изминала минута, в която разпространението на пламъците е намалено, може значително да намали общите щети на вашия сайт. Целта на огнезащитната боя е да спре или забави разпространението на пламъци или огън по повърхността. Най-често използваните огнезащитни бои отделят газ, овлажняващ пламъка, когато станат твърде горещи. Като забавят разпространението на огъня, обитателите на обекта ще имат повече време да отидат безопасно до специалния пункт за събиране на пожари, а пожарната служба ще има по-малък огън за овладяване.

Защитете това, което е отдолу

Докато някои бои отделят газ, за ​​да забавят разпространението на огъня, други нарочно се овъгляват, за да предпазят повърхността под покритието. Създавайки защитен слой, набъбващите бои действат, като изолират повърхността от топлината чрез подуване и овъгляване, когато са изложени на огън. В зависимост от интензивността на огъня и марката на използваната боя, този слой защита може да продължи между половин час до два часа. Този защитен слой може да бъде разликата между необходимостта да се купуват напълно нови активи и обновяването на повърхностите на съществуващите активи, като по този начин се създават значителни икономии на разходи.

Приложение върху широк спектър от повърхности

Огнезащитните бои могат да се нанасят върху много различни видове основи, включително иглолистна дървесина, твърда дървесина, плочи от влакна, ПДЧ, тухли, камък, гипсокартон, бетон и метални части. Това означава, че можете да защитите подовете, стените и таваните на вашия имот и да защитите всичките си активи от пожар.

Коя боя да използваме?

За клиенти, които искат да защитят своите активи, като същевременно гарантират, че са естетически приятни, ние използваме прозрачната огнеупорна боя с гланц. Това уникално покритие съчетава огнезащитни свойства с безупречно покритие, подходящо дори за луксозни мебели, като защитава вашите активи, като същевременно подобрява външния им вид.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top