отслабване

Идеи за отслабване, докато сте си у дома по време на пандемия

Ако търсите малки неща, идеи за отслабване, които да ви помогнат да бъдете здрави, докато сте вкъщи по време на социално дистанциране, ето няколко идеи, подкрепени от науката.

Първо най-важното, като идея за отслабване.

Напълно задължително е в момента да не се притеснявате от загуба на тегло. За много от нас има по-големи приоритети от това да искат да се чувстват добре в дрехите си.

Но сега, когато повечето от нас са си у дома за известно време, се приспособяваме към нови рутинни практики – и те не винаги са най-здравословните. Повече време вкъщи може да означава по-малко активно време и повече похапвания от обикновено. Ако започвате да се чувствате като в криза, имаме няколко прости, подкрепени с наука съвети, които да ви помогнат. Тези предложения за отслабване са малки промени, които ще ви помогнат да се върнете в релсите.

1. Раздвижете се

Вероятно не е изненада, че движението е ключова част от здравословния начин на живот. Има няколко упражнения, които доказано помагат да отслабнете, което може да ви изненада. Прости неща, които можете да правите у дома, като ходене и йога. Дори дейности като градинарство или почистване могат да увеличат ежедневното ви изгаряне на калории и с течение на времето могат да помогнат за отслабване. Освен загуба на тегло, упражненията имат многобройни ползи за тялото и ума. Проучванията дори показват, че само десет минути на ден могат да избегнат хронични заболявания като деменция.

Има няколко начина за редовно движение, които са безопасни и безплатни. Опитайте да ходите поне веднъж на ден – дори обиколка около двора или квартала между  хората . Няколко организации предлагат занимания с упражнения, които можете да практикувате и в уюта на собствения си дом, така че се консултирайте с любимите си местни студия и обучители в социалните медии и YouTube.

2. Останете хидратирани

Повечето хора не пият достатъчно вода. Уверете се, че пиете достатъчно вода- супер лесен начин да започнете здравословен начин на хранене. Дехидратацията може да доведе до преяждане и ниска енергия.  Може да пиете по-малко вода, отколкото обикновено, ако вашата рутина се е променила от това да останете вкъщи. Дръжте бутилка вода до себе си, за да имате лесен достъп (и напомняне).

3. Яжте повече фибри

Без да променяте нищо друго във вашата диета, яденето на повече фибри е доказано, че помага при отслабване. Освен че ви поддържат във форма, фибрите ви помагат да сте сити за по-дълго. Фибрите имат и редица други ползи за здравето, вариращи от по-нисък риск от хронични заболявания и подобрено здраве на червата. Най-лесният начин да увеличите приема на фибри? Добавете още плодове и зеленчуци в деня си. Научаването се да обичате фасула, лещата и бобовите растения ще ви помогне да вкарате повече фибри в диетата си. Изберете пълнозърнести храни, като овес, пълнозърнести макаронени изделия и киноа, когато можете. Те са с по-високо съдържание на фибри от техните рафинирани аналози.

4. Изправете се

Седенето е нещо, което всички правим твърде много в наши дни. От проблеми с гърба до предизвикателства за психичното здраве, седенето през целия ден може да има няколко негативни въздействия върху здравето ни. Може да е изкушаващо да се паркирате на дивана или на стол зад бюро с часове, особено сега, когато нямате много причини да станете и да отидете някъде.

Опитайте се да се изправите и да правите по няколко леки разтягания на всеки час. Ако е необходимо, задайте таймер или напомняне. Ако можете да намерите място, опитайте се да стоите, докато сте на компютъра или по време на телефонни разговори.

5. Поспи малко

За наш късмет много неща, които ни помагат да спим по-добре, също могат да ни помогнат да отслабнем. Да останеш хидратиран, да ядеш достатъчно фибри и да се движиш, всичко това ви помага да имате спокойни нощи и да ви настрои за успех при отслабване. Освен това се опитайте да не се стресирате и  да ограничавате кофеина късно през деня и избягвайте алкохола преди  лягане. Освен това лекарите  препоръчват да се придържате към редовен режим на сън и събуждане, който е устойчив за вашия начин на живот.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top