Здрава коса с натурална козметика

Здрава коса с натурална козметика

Здрава коса с натурална козметика. Използването на натурална козметика за коса набира сила в последните години. Нашето общество се стреми да подобри околната среда и използването на натурални и био продукти не само спомага за това, но и се грижи за общотото ни здраве като цяло.

Здрава коса с натурална козметика

Биологичен продукт означава, че всички съставки са отгледани без използването на синтетични торове, пестициди, утайки от отпадъчни води, йонизиращо лъчение или генетично модифицирани организми. Следователно натуралните продукти за коса не съдържат всички тези гадости! Това, което поставяме върху косата и скалпа си, се абсорбира в кръвта ни.

Повечето неорганични шампоани и балсами за коса съдържат SLS (натриев лаурил сулфат), който причинява раздразнения на кожата, очите и скалпа. Натрият е повърхностно активно вещество, което кара шампоаните да се пенят, а също така е евтино, така че много компании все още го използват.

Много неорганични продукти също съдържат синтетични съставки като силикони, които могат да направят косата да се чувства скърцащо чиста и подредена, но я изсушава.

Натуралните продукти, могат да направят чудеса с косата ви.

Натуралните продукти подхранват косата. Органичните продукти не ви създават илюзията за по-здрава коса като обикновените шампоани и балсами.

Естествените и натурални продукти за коса са много полезни за косата. Те се грижат за нея и не я лишават от нейните защитни масла. Може да не се усети веднага, но с течение на времето органичните продукти възстановят косата и й осигурят постоянно подхранване.

Натуралния шампоан не съдържат синтетика, парабени и силикони

Всичко, предназначено продуктът да живее дълго на рафта, не може да бъде полезено за вашето здраве. Парабените се абсорбират от тялото и понякога могат да причинят дразнене на кожата или очите, ако има алергия.

Сулфатите са повърхностно активни вещества, които създават пяна, но също така премахват естествените масла на косата, за да я почистят. Органичните продукти няма да се пенят по същия начин, което води до усещането, че не работят добре.

Силиконите , използвани в балсамите, създават копринен слой върху косата, за да възстановят влагата. Натрупването на силикон обаче може да остави косата мазна и тежка до края на деня. Единственият начин да се премахне натрупването на силикон е като го премахнете със сулфат и по този начин започва ужасен цикъл.

Органичният шампоан няма да се пени като шампоани на сулфатна основа, което може да ви накара да почувствате, че не работи. Можете да бъдете сигурни, че все още върши работата си без пяната. Органичните балсами са богати на естествени съставки като кокосово масло и витамин Е, които ще са от полза за косата ви в дългосрочен план.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top