За видовете четки за боядисване

За видовете четки за боядисване

За видовете четки за боядисване . Естествените влакна са силно устойчиви на износване и се характеризират с висока способност да абсорбират и отделят боята, разпределяйки я равномерно върху боядисваната повърхност. Експертите наричат ​​това „имат добро представяне на боята“.  

За видовете четки за боядисване

В допълнение, естествените косми са устойчиви на силни разтворители. В момента свинската четина се използва за производството на четки за рисуване, чиято повърхност е грапава и леко люспеста. Всеки косъм има конусовидна форма и се стеснява към края, при което има естествено разцепване под формата на метлица (флагче). Всичко това осигурява добро поемане и задържане на боята.

Друго нейно предимство, важно за отделянето на боята и запазването на формата на четката по време на работа, е еластичността. Четките могат да бъдат черни, светли, сиви и се различават по еластичност, твърдост и в крайна сметка цена. Черното има по-голяма устойчивост на износване, по-добри механични свойства и съответно висока цена. Светлият цвят е в широко търсене – той е по-евтин и съответно по-малко устойчив на износване. 

Освен по материал на косъма, четките, които имаме в нашия асортимент, четките за боядисване се различават по форма и предназначение: плоски (плоски), кръгли, радиаторни и още, други, специализирани. 

Плоските четки са най-често срещаните.  

Те се използват по-често от други за боядисване на повърхности с различни размери. Такива четки са много удобни за използване, те държат доста боя и също така я изглаждат добре, което позволява на художника да нанесе гладък и равномерен завършващ слой. Плоските четки се използват за различни вътрешни и външни работи, включително боядисване, лакиране и подрязване.  

Ширината на плоските четки обикновено се посочва в инчове.

  • 3/4 (20 mm);
  • 1 (25 mm);
  • 1,5 (38 mm);
  • 2 (50 mm);
  • 2,5 (63 мм);
  • 3 (75 mm);
  • 4 (100 mm).

По правило за фасади се използва плоска четка с ширина 4 инча (100 mm), а за стени и тавани се използват четки от 3 (75 mm) до 4 (100 mm) инча. За довършване на декоративни части, дограма и цокли е подходящ инструмент с ширина от 3/4 (20 мм) до 2,5 (60 мм) инча. Най-често срещаният размер е „два инча“ (50 mm). 

Кръглите четки не са толкова популярни, но те се произвеждат от дълго време (плоските четки започнаха да се правят много по-късно) и се използват доста широко.  

Кръглите четки имат добри характеристики на боята и са подходящи за боядисване на прозорци, первази, облицовки, врати, плоски и профилни основи, както и за размазване на боя и лепене на тапети. Разновидност на кръглата четка е овалната четка, която частично съчетава предимствата на плоската и кръглата четка. 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top