Защо да тренираме йога

Защо да тренираме йога

Защо да тренираме йога

Защо да тренираме йога? Йога изпълва живота с нов, по-висш смисъл, позволявайки Ви да се докоснете до духовността и да намерите хармония на всички нива на битието.

Правенето на йога не означава да правите заучени движения, сгъване-разгъване. Това означава да сте наясно за всяко свое действие. За тези, които по каквато и да е причина не могат да изпълняват асани, има медитации и мантри, които също имат благоприятен ефект върху човешкото тяло и отношение.

Практикуването на йога

Правенето на йога означава да предизвикате себе си и да се изправите лице в лице с истинското си аз. Практиките в залата, когато не се получават асани, за хората, които ги правят идеално – това е отлично възпитание за тяхната арогантност. Както и за тяхната решителност, търпение и способността да се радват на другите. Практиките в стая с тънки стени или комари развиват способността за концентрация и търпение. И когато надхвърлите Вашите ограничения, Вие чувствате истинска радост и хармония от това да бъдете тази нова личност.

Здравето Ви автоматично се увеличава, тъй като повечето от токсините се отстраняват от тялото. Стареенето е просто състояние, при което има повече умиращи клетки от новообразуваните. Йога спира смъртта на старите клетки. Но и насърчава образуването на нови. Това поддържа тялото здраво, енергично и младо.

Духовно развитие

Опитвайки се да адаптират духовните практики за разбирането на съвременния човек, много фитнес центрове се стремят да внесат йога в спортен формат. Това, от една страна, спомага за популяризирането му, прави я достъпно за широк кръг от хора. Но от друга, безкрайно стеснява и опростява неговата същност.

Йога е нещо повече от физически упражнения. Тя обхваща човек в цялата му цялост на клетъчно, ментално, интелектуално и духовно ниво. Д

еветдесет процента от хората страдат, по един или друг начин, физически, психически или духовно. Човешкото тяло е мързеливо, умът е подвижен, а душата излъчва светлина.

Йога практиката развива тялото до нивото на умствена подвижност, така че и тялото, и умът да станат подвижни, а след това ги насочва към светлината на душата. По този начин йога изпълва живота с нов, по-висш смисъл, позволявайки ви да се докоснете до духовността и да намерите хармония на всички нива на битието.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top