Запушване на Тоалетната чиния

Запушване на Тоалетната чиния

Ако се случи запушване на Тоалетната чиния

Запушване на Тоалетната чиния. В един момент в канализационните тръби просто се образува силно запушване, което впоследствие отказва да приема отпадъчни продукти и в един от най-лошите случаи ги връща обратно.

За да избегнете подобна ситуация, достатъчно е да поставите преграда преди източване на водата. При високите сгради виновници може да са съседите, които живеят етаж отгоре, които са запушили общ щранг.

За почистване на запушването в тоалетната се използват същите методи, както за кухнята. Това е използването на бутало, специални химикали и гъвкав кабел. Ако блокирането не е твърде сериозно, достатъчно е да използвате бутало или химикали, но ако блокирането се е образувало в нещо мащабно, е по-добре да използвате гъвкав кабел, с който трябва да се работи много внимателно. Ако тоалетната е запушена, проблемът трябва да бъде решен незабавно и да не се отлага от рафта.

Запушване на канала на  WC тоалетната

Абсолютно всеки от горните методи е доста добър, но е по-добре редовно да провеждате превантивни мерки срещу блокажи, отколкото да харчите много енергия, за да ги елиминирате по-късно. Често се появяват тежки блокажи, поради голямо натрупване на отломки и всякакви органични остатъци. За да се избегне запушване, най-добре е да поставите специални бариери върху оборудването, тоест мрежи, които ще улавят отломки. Препоръчително е също така поне от време на време обилно да изплакнете канализацията с много гореща вода. Напълнете системата няколко пъти месечно със специален препарат за почистване на тръби. Подмяна на тръбната система е най-добре да инсталирате оборудване, изработено от пластмаса, защото пластмасата ще продължи да служи по-дълго и корозия няма да се появи на стените ѝ.

Posts created 210

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top