Ефикасност на лазерната епилация

Ефикасност на лазерната епилация

Ефикасност на лазерната епилация

След първата процедура по лазерна епилация, когато между 10 и 30 % от космите се премахват,  тялото ще започне да стимулира спящите луковици, за да компенсира загубата. Затова е нужно да се продължи с процедурите по лазерна епилация. С всяка следваща манипулация нивото на окосменост ще намалява и е важно да завършите пълния курс, за да постигнете дългосрочен ефект.

Определено няма да можете да се справите само с 1 сесия.

Понякога резултатът от първата манипулация вдъхновява клиентите, космите растат много по-бавно и броят им значително намалява. След като преминат през 2-3 сесии, мнозина започват да се оплакват, че резултатът вече не е същият. Точно така, така трябва да бъде.

Ефикасност на лазерната епилация. На този етап тялото включва компенсаторния механизъм и с всички сили се опитва да поддържа растежа на космите. Следователно може да изглежда, че космите растат отново в същото количество, както преди. Това е временно явление. С 5-6 процедури ще забележите значително намаляване на количеството им и колкото по-нататък, толкова по-малко ще остане.

Останете в курса и бъдете търпеливи. Ако имате някакви съмнения относно получения резултат, консултирайте се със специалист.

Грешки от страна на специалиста

Квалификацията на специалист е един от основните критерии за ефективност и безопасност на извършената манипулация. Дори майсторът да работи с висококачествен модерен лазер, но не знае как да го използва правилно, не бива да очаквате успех. Добрите специалисти са обучени и имат разрешителни за работа, получават квалификация и сертификати.

Лазерните машини за епилация обикновено се персонализират индивидуално за клиента. Техните параметри позволяват да зададете необходимата мощност, продължителност на светкавиците и тяхната честота, за да повлияете най-точно фоликулите и да защитите епидермиса. Ако параметрите са зададени неправилно от специалиста, в най-добрия случай ефектът ще бъде слабо забележим, в най-лошия – процедурата ще бъде доста болезнена с възможни усложнения.

Компетентен специалист придружава компетентно клиента си: той съветва, отговаря на всички негови въпроси по достъпен начин, дава препоръки, интересува се от успеха, докато напредва в курса. Такъв диалог е важен, за да постигнете това, което искате. Ако имате някакви съмнения или въпроси, не се колебайте да ги обсъдите с човека, който ви прави епилация.

Подобни лазерни процедури в София се извършват в Дерматологична клиника ИНФИНИТИ.

Клиниката се намира на бул. Черни връх 99.

Екипът от специалисти отговаря и на имейл: info@infinity-clinic.com

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top