Договор за планинска застраховка

Договор за планинска застраховка

На какво още трябва да обърнете внимание, когато купувате планинска застраховка?

Когато правите планинска застраховка – това е като да купувате кола:

Можете да закупите един модел в напълно различни конфигурации. Но в случай на кола всичко е по-просто, продуктът е реален физически. И когато вземете застрахователна полица, ще извлечете само минимум информация от нея. Полицата не уточнява кои медицински услуги се покриват от застраховката. И тук стигаме до най-важното. Полицата, разбира се, е важен лист хартия, потвърждаващ факта на сключване на застрахователен договор, но това е само върхът на айсберга. Когато купувате застраховка, трябва да прочетете много внимателно правилата за застраховане.

Договор за планинска застраховка

 Практиката показва, че застрахователите обикновено не са склонни да разкрият съдържанието на този документ на притежателя на полицата и по собствено желание не Ви предлагат да го прочетете. Но имате право да поискате и тогава определено няма да ви откажат, това е отговорност на застрахователя.

Много рядко при сключване на договор за планинска застраховка на притежателя на полицата се дават Правилата за застраховане; по-често се издава само застрахователна полица и много хора дори не знаят за съществуването на Правилата за застраховане. Междувременно това е основният документ, в който са скрити всички важни моменти.

Например, при планинската застраховка пише, че при този тип застрахователна програма застрахователят няма да компенсира например разходите за компютърна томография или разходите, свързани с ухапване от отровни насекоми. И много, много повече (след като прочетете Правилата, вероятно ще останете неприятно изненадани).

Ако някои специфични медицински услуги са важни за вас, тогава трябва да изберете по-скъп застрахователен „пакет“ на планинската застраховка, който предполага разширен списък от услуги и по-малко изключения, или срещу допълнителна такса да добавите клауза към застрахователната полица за изключване на конкретна точка от Застрахователните правила във връзка с вашия индивидуален случай (това може да стане само лично в офис на застрахователната компания, но не и онлайн).

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top