Добавяйте алт тагове на изображения

Добавяйте алт тагове на изображения

Добавяйте алт тагове на изображения. Ако сте сватбен фотограф, това е още по-важно за вас! Всеки път, когато поставите изображение на уебсайта си, трябва да се уверите, че сте персонализирали неговия alt маркер.

Ако се чудите какво е alt таг, това е малък фрагмент от текст, който казва на ботовете на търсачките каква е снимката. Това е така, защото ботовете не могат да видят визуално каква е вашата снимка. Вместо това е необходимо това, което пишете в alt тага, за да информирате каква е снимката.

Погрешни схващания

Често срещано погрешно схващане за alt таговете е, че трябва да ги пълните с едни и същи ключови думи отново и отново. Това не е страхотна SEO практика, защото е по-добре да създадете персонализирани alt тагове за всяка снимка. Тъй като няма две еднакви снимки, вашите alt тагове също трябва да са различни.

Добър начин да направите това е да направите колекция от снимки, които може да искате да поставите в публикация в блог за обобщение и да създадете отделни alt тагове, които описват всяка снимка. Ако една снимка е портрет на залеза на булката и младоженеца, вие ще напишете нещо различно, отколкото ако това е снимка на булчинското парти в поза.

Просто не забравяйте да запазите ключовите си думи в изображенията колкото е възможно повече, без да се опитвате да оптимизирате за твърде много от тях. Тогава ще бъдете близо до територията за пълнене на ключови думи. За повече информация относно alt таговете, можете да щракнете тук, за да научите повече.

Фокусирайте се върху вашите линкове

Има няколко различни стратегии за свързване, с които ще искате да сте наясно по отношение на вашето SEO. Единият ви позволява да имате известен контрол върху резултата, докато другият не. И двете ще повлияят на вашето SEO, така че нека се поразровим във всеки един от тях.

Вътрешното свързване (Internal linking) е, когато правите връзки към други страници на уебсайт в рамките на вашия собствен уебсайт, така че да можете да увеличите стойността на всяка страница. Ето защо ще ме виждате постоянно да се свързвам с други публикации в блога, които съм написал по естествен начин. Google вижда това, докато помагате на читателите си с допълнителни образователни ресурси, които сте написали, които имат висока стойност.

Външното свързване

Външното свързване (External linking) е нещо, върху което имате по-малко контрол, но все пак е много важно. Отнася се за някой друг, който прави връзка към страница на вашия уебсайт или публикация в блог. Това може да повиши SEO на вашия уебсайт, ако е реномиран уебсайт, но ако е спам уебсайт, това всъщност може да навреди на вашия уебсайт.

Същото важи и за имейл заявките, които може да получите от неизвестни хора, които ви предлагат пари за връзка към уебсайта им. Може да изглежда ласкателно, но те вероятно нямат качествен уебсайт, ако плащат за връзки. Това е лоша SEO практика, така че се придържайте към създаване на връзки по старомоден начин: разговор един на един през социалните медии и извън тях.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top